SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT'ten Suriye'de 'Reyhanlı' operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'de düzenlediği operasyon kapsamında 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olduğu iddia edilen Yusuf Nazik'i Türkiye'ye getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2018 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2018 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
MİT'ten Suriye'de 'Reyhanlı' operasyonu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013'te gerçekleştirilen ve 53 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırıda failleri yönlendirdiği iddia edilen Yusuf Nazik'in bulunduğu Suriye'nin Lazkiye kentinde MİT tarafından nokta operasyonu gerçekleştirildi.

Aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan Reyhanlı'nın organizatörü olduğu iddia edilen Yusuf Nazik, MİT mensuplarının operasyonuyla ele geçirilmesinin ardından güvenli yollar üzerinden Türkiye'ye getirilerek sorguya alındı. Haberde Yusuf Nazik'in, Reyhanlı saldırısını planladığını itiraf ettiği belirtildi. AA'nın yayınladığı videoda Türk bayrağı önünde konuşan Nazik, şunları söyledi:

"Suriye ve Suriye istihbaratı emretti. Suriye istihbaratından görevli olan Hacı kod adlı Muhammed emretti. Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım, beni Suriye'den yakalayıp getirdiler. Suriye'deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün. Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak."

Reyhanlı saldırısı 

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 52 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırıda yaralanan bir kişinin daha sonra vefatıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 53'e yükselmişti. Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde gerçekleşen patlamalarda 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.

Reyhanlı saldırısı davasında karar 23 Şubat 2018'de çıkmıştı. Buna göre, bombalı eyleme ilişkin yargılaması süren 33 kişiden 9'u ağırlaştırılmış müebbet hapis, 13'ü ise 10-15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.