SON DAKİKA
Hava Durumu

'Milli Piyango çekilişleri şeffaf ve güvenli değil'

Milli Piyango İdaresi'ne ilişkin denetim raporunu Meclis'e sunan Sayıştay, 2012'den bu yana çekilişleri televizyondan canlı yayımlamayan Milli Piyango İdaresi'ni kusurlu buldu. Raporda, çekilişlerin şeffaf ve güvenilir olmadığı vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2019 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2019 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Milli Piyango çekilişleri şeffaf ve güvenli değil'

Sayıştay, yeni yılda milyonların umut bağladıkları Milli Piyango İdaresi'ne ilişkin denetim raporunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu. Sayıştay raporunda, Milli Piyango ve şans oyunları çekilişlerinin 2012'den bu yana televizyondan yayınlanmadığına dikkat çekildi. Merkezde yapılan halka açık çekilişleri yeterli bulmayan Sayıştay, çekilişlerin şeffaf ve güvenilir olmadığını vurguladı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Milli Piyango İdaresi'ne ilişkin denetim raporunu Meclis'e sunan Sayıştay, 2012'den bu yana çekilişleri televizyondan canlı yayımlamayan Milli Piyango İdaresi'ni kusurlu buldu.

Milli Piyango çekilişleri 2012'ye kadar, para karşılığı TRT'de yayınlanıyordu. Ancak, iki kurum arasında ödenecek para konusunda uzlaşmazlık çıkınca TRT, 6 yıldır Milli Piyango çekilişlerini yayınlamıyor. O tarihten sonra Milli Piyango çekilişleri, önce noter huzurunda ve halkın katılımıyla, ardından da, "www.millipiyango.gov.tr" adresi üzerinde canlı yayınla yapılmaya başlandı. Ancak Sayıştay 2017 raporunda, çekilişlerin TV'de yayınlanmamasının 'güven' sorunu oluşturduğunu vurgulayarak, TRT'nin çekilişleri yayınlamaya bir an önce başlaması uyarısında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.