SON DAKİKA
Hava Durumu

Miğferli ölümde astsubaya 8 yıl 4 ay hapis

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, nöbet sırasında telefonla konuşan erin kafasına miğferle vurup ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan astsubay başçavuş, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2019 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2019 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Miğferli ölümde astsubaya 8 yıl 4 ay hapis

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Osman Hancı, ölen Gökhan Kılıç'ın eşi Belma ve babası Halis Kılıç ile taraf avukatları katıldı.

Karardan önce son sözleri sorulan Hancı, "Ben başkasının yerine nöbet tutarken buraya düştüm. Keşke bir kamera olsaydı da her şeyi çekseydi. Ben kimseye vurmadım, suçu işlemedim. Vicdanım rahat." dedi.

Mahkeme heyeti, Hancı'ya 10 yıl hapis cezası verdi. Heyet, verilen cezayı 8 yıl 4 aya indirdi.

Kararın ardından Belma Kılıç sinir krizi geçirdi. Sanık hakkında aynı zamanda FETÖ soruşturması kapsamında yakalama kararı da çıkarıldığını hatırlatan Kılıç, "Benim kocamı öldüren bir terörist ve bu teröriste 8 yıl mı ceza verildi?" diye tepki gösterdi.

Gemlik Askeri Veteriner Okulu'nda askerliğini yapan Gökhan Kılıç'ın, 2017'nin Ekim ayında nöbeti sırasında astsubay başçavuş Osman Hancı tarafından başına miğfer vurulması sonucu öldüğü iddia edilmiş, olayla ilgili olarak Osman Hancı tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.