SON DAKİKA
Hava Durumu

Meteoroloji ve Bursa Valiliği'nden yoğun kar yağışı uyarısı

Marmara ve Ege'de yarın fırtına, İzmir, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Antalya, Isparta, Konya, Mersin ve Adana'da kar yağışı bekleniyor. Bursa Valiliği'nden yapılan uyarıda, Bursa'nın yüksek kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2023 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2023 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Meteoroloji ve Bursa Valiliği'nden yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın rüzgar, sabah saatlerinden sonra Marmara ve Ege'nin batısında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (saatte 60-80 kilometre), İstanbul Avrupa yakasında yer yer tam fırtına (saatte 80-100 kilometre) şeklinde esecek.

Sabah saatlerinden itibaren İzmir'in iç ve yüksek kesimleri, Manisa'nın yüksekleri ile öğle saatlerinden sonra Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve yüksek kesimleri başta olmak üzere Denizli çevrelerinde kuvvetli kar yağışı görülecek.

Yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın yüksekleri ve Isparta ile akşam saatlerine doğru Konya'da kuvvetli, Antalya'nın doğusunun yüksek kesimleri, Isparta'nın doğusu ile Konya'nın güney ve batı ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı etkili olacak.

Mersin ve Adana'nın yüksek kesimlerinde de kuvvetli olması beklenen kar yağışı pazartesi günü Adana'nın yükseklerinde etkisini daha da artırıp yer yer yoğun şekilde etkisini gösterecek.

BURSA VALİLİĞİ VE AFAD'DAN UYARI

Bursa Valiliği tarafından kente turuncu uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; İlimizde yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren (Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Orhaneli, Mustafakemalpaşa, Büyükorhan, Keles, Harmancık) ilçeleri ile yüksek kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

AFAD tarafından yapılan uyarıda ise, "Meteorolojiye göre yarın Bursa'da yüksek yerlerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.