SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmet Cengiz Göral mezarı başında anıldı

34 yıl önce 3 Temmuz günü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Bursa Barosu avukatlarından Mehmet Cengiz Göral, ölüm yıl dönümünde Adliye Köyü'ndeki mezarı başında anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2013 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2013 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mehmet Cengiz Göral mezarı başında anıldı

Anma törenine Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz ve baro üyeleri, CHP Gemlik İlçe Örgütü üyeleri ve Bursa Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri ile Göral'ın ailesi katıldı.

Anma töreninde konuşan Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz, Göral'la henüz Baro'da staj yaptığı yıllarda tanıştığını belirtti. Göral'ın bir dava adamı olduğunu dile getiren Demiröz, davası uğruna canını feda etmiş yiğit birisi olduğunu söyledi. Göral'ın bu tutumuyla herkesi etkilediğini vurgulayan Demiröz, sözlerini şöyle sürdürdü

"Bugün bizler geçmişin izlerini takip edebiliyorsak, bu durum Cengiz Göral gibi insanların vermiş olduğu mücadeleler sayesindedir. Bizler de Göral'ın uğruna hayatını verdiği ve aydınlık Türkiye için sürdürdüğü bu davayı aynı kararlılıkla devam ettireceğiz."

Oğlunun ölümünün üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen halen sevgi ve saygı ile hatırlandığına dikkat çeken Göral'ın annesi Renginaz Göral ise bunun herkese nasip olmayan bir durum olduğunu ifade etti.

Tören sonunda Göral'ın anısına saygı duruşunda bulunan grup, mezarına karanfil bırakarak mezarlıktan ayrıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.