SON DAKİKA
Hava Durumu

Marlboro işçileriyle uluslararası dayanışma

DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve 24 gündür hakları için mücadele eden Marlboro işçilerine Almanya'da faaliyet gösteren sendikalardan destek geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2022 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2022 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Marlboro işçileriyle uluslararası dayanışma

DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Philip Morris’e (Marlboro) bağlı Euroserve işçileri, 24 gündür hakları için mücadele ediyor. Almanya’da gıda ve metal iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar Marlboro işçileriyle dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Gıda iş kolunda faaliyet yürüten Gewerkschaft Nahrung-Genuss-Gaststätten tarafından yapılan açıklamada, “700 çalışanı olan bir Philip Morris taşeronunun, örgütlenmeye ve sendikaya üye olmaya çalışan işçilere karşı savaş açtığını duyduk. İş arkadaşlarını sendikaya katılmaya teşvik ettikleri için insanların işten atıldığını duyduk. Almanya’da sendikal faaliyetler nedeniyle insanları işten çıkarmak suçtur. Bugüne kadar 100’den fazla kişinin işten atıldığını duyduk. Bu büyüklükteki olaylar bölgesel bir taşeron tarafından halının altına süpürülemez. Philip Morris’in İzmir’deki olaylar hakkında bir dereceye kadar bilgi sahibi olduğunu varsaymalıyız, bu nedenle onları durumu araştırmaya ve sorumlu bir şekilde müdahale etmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Philip Morris’in bölgesel bir taşeronun arkasına saklanamayacağı vurgulanan açıklamada, “Küresel bir şirket, fabrikalarından birinde polis devleti yöntemlerine müsamaha gösteremez. İster Almanya’da ister Türkiye’de ya da başka bir yerde olsun, küresel tedarik zincirinde insan haklarına saygıyı garanti etmek Philip Morris’in görevidir. Haklarınız için verdiğiniz mücadelede hepinizle dayanışma içindeyiz” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.