SON DAKİKA
Hava Durumu

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem; 1 ölü, 110 yaralı

Saat 12.04'te merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bazı hasarlı binaların yıkıldığı depremde 1 kişi hayatını kaybetti, 110 kişi yaralandı, enkaz altından 32 kişi sağ çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Malatya'da 5.6 büyüklüğünde deprem; 1 ölü, 110 yaralı

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından bölgedeki artçı ve bağımsız sarsıntılar devam ediyor. AFAD, saat 12.04'te merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti. Sarsıntı ile birlikte korku yaşayan vatandaşlar bulundukları kapalı alanlardan sokaklara çıktı.

Bazı hasarlı binaların yıkıldığı depremde 1 kişi hayatını kaybetti, 110 kişi yaralandı.

Deprem, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin kayıtlarına göre 5.5 büyüklüğünde ve yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

AFAD Başkanı Sezer: 1 kişi hayatını kaybetti

AFAD Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen AFAD Başkanı Yunus Sezer, Malatya'daki depremin ardından ekiplerin helikopterlerle olay bölgesine sevk edildiğini belirterek, "Maalesef depremde 1 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu.

Sezer, arama kurtarma çalışmalarının özellikle 5 binada yoğun şekilde devam ettiğini bildirerek, "Kahramanmaraş merkezli depremlerden itibaren neredeyse üç dakikada bir artçı sarsıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunların birçoğu 5 ve üzeri büyüklükte." dedi.

Bölgedeki hasarlı binalardan uzak durulması yönünde vatandaşları uyardıklarını hatırlatan Sezer, şöyle devam etti:

"Bu duyurumuzu tekrar yapmak istiyoruz. Artçı sarsıntılar devam ediyor ve hasar gören binalarımız var. Bu sarsıntılara bağlı olarak bunların yıkılması söz konusu. Vatandaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar. Eşya tahliyesi zaten yasaklanmıştı. Bu tür tahliye işlemlerini de kesinlikle yapmasınlar, binalara girmesinler. Vefat eden vatandaşımıza, ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Enkaz'dan 32 kişi kurtarıldı, 2 binada arama kurtarma devam ediyor

AFAD Başkanı Sezer, depremde 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 2 binada arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini bildirdi.

Son deprem nedeniyle 29 binanın yıkıldığını aktaran Sezer, arama kurtarma çalışmalarında 657 kişinin görev aldığını ifade etti.

Depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 110 kişinin yaralandığını söyleyen Yunus Sezer, 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 2 binada arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini kaydetti.

AFAD Başkanı Sezer, hasarlı binalara girilmemesi ve eşya alınmaması konusunda uyarı yaptıklarını hatırlatarak, "Afet bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın telefonlarına bildirimde bulunduk, daha önce de bulunmuştuk. Sürekli artçı sarsıntılar meydana gelmekte, hasar alan binalarımızın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalınmaktadır." diye konuştu.

Yunus Sezer, vatandaşların can güvenliği için, hasar gören binalardan kesinlikle uzak durmaları gerektiğini yineledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.