SON DAKİKA
Hava Durumu

Lodos Bursa'da yaşamı olumsuz etkiliyor

Bursa'da, kent merkezinde saatteki hızı 68 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli lodos, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2012 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2012 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Lodos Bursa'da yaşamı olumsuz etkiliyor

Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve halen etkisini sürdüren lodosun, saatteki hızı zaman zaman 68 kilometreye kadar ulaştı.

Çok sayıda ev ve iş yerinin zarar görmesine yol açan kuvvetli lodos, Gazcılar Caddesi'nde ise bir apartmanın çatısını uçurdu. Çatının düşme anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Kuvvetli lodos, yayalara da zor anlar yaşattı.

Öte yandan, lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenen bazı vatandaşlar, hastanelere başvurdu.

MARMARA VE KUZEY EGE

Marmara ve Kuzey Ege bölgesindeki şiddetli fırtına, yaşamı ve deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Yetkililer, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında akşamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Fırtına nedeniyle Marmara ve Çanakkale'deki birçok feribot ve arabalı vapur seferleri geçici olarak iptal edildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, saatteki hızı zaman zaman 40 kilometreye ulaşan fırtınanın bölgedeki etkisini sürdürdüğünü, rüzgarın hızının aynı seviyelerde devam edeceğini belirttiler. 

Öte yandan bölünmüş yol çalışmalarında kullanılan bazı tabela ve yol işaretleri de fırtına nedeniyle devrildi.

Devrilen işaretler, karayolları görevlileri tarafından kaldırıldı.

Yetkililer, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında akşamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.  

SAĞANAK YAĞIŞ GELECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ve batı kıyılarını etkisi altına alan yağışlı havanın yarın lodos fırtınasıyla birlikte Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bursa, Aydın ve Muğla çevreleri için kuvvetli, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Havran ilceleri ile İzmir'in kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağa neden olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.