SON DAKİKA
Hava Durumu

'Lise öğrencileri siyasi mitinge figüran yapıldı'

Bilal Erdoğan'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak siyasi konuşma yaptığı TÜGVA Bursa ilçe temsilciliklerinin toplu açılış törenine çeşitli liselerden öğrencilerin getirilmesi tepkilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Lise öğrencileri siyasi mitinge figüran yapıldı'

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın isim vermeden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu 'korkaklıkla' suçlayarak siyasi konuşma yaptığı TÜGVA Bursa ilçe temsilciliklerinin toplu açılış törenine çeşitli liselerden öğrencilerin getirilmesi tepkilere neden oldu.

TÜGVA Bursa Temsilciliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bugün yapılan ve Bilal Erdoğan'ın konuşmacı olduğu mitinge liselerden öğrenci taşınması Eğitim-İş Sendikası'nın tepkisine neden oldu. Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, bu uygulamaya tepki göstererek, "Tüm bu yaşananlarda Bursa İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere, ilçe yöneticileri, okul yöneticileri ve sözle görevlendirilen öğretmenler açıkça suç işlemiştir. Yerel seçime yönelik mesajların verildiği mitinge öğrenci taşınmasını sağlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğrencilerimizin güvenliği için işgal ettiği makamı derhal terk etmeli, bir an önce siyasete atılmalıdır" dedi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona, hafta boyunca birçok lisede AKP Gençlik Kolları sorumluları tarafından bugün yapılan mitinge öğrenci taşımak için çalışma yapıldığını belirterek, "Kimi ilçelerde milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin okul müdürlerine telkinleri ile kimi okullarda görevlendirilen öğretmenler nezaretinde binlerce lise öğrencisi okul saatinde otobüslerle Şehreküstü Meydanı'na taşındı." dedi.

Eğitim İş Bursa Şubesi Başkanı Özkan Rona

Mitinge katılan öğrencilerin büyük çoğunluğunun ne amaçla alanda olduklarından habersiz bir şekilde, açılış törenine katılacakları söylenerek alana taşındığını ileri süren Rona, şunları kaydetti:

"Kimi okullardan ise öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır. Ailelerinin okulda olduğunu düşündüğü binlerce lise öğrencisini veli izin belgesi düzenlenmeden, yetkili birimlerden etkinlik izin onayları alınmadan siyasi bir mitinge taşıyan okul yöneticileri açıkça suç işlemiştir.

Uzun süre meydanda bekletilen öğrenciler alandan çıkmak istediklerinde ise güvenlik noktasında bekleyen vakıf görevlilerince, alanın dolu görünmesi için engellenmiş, konuşmalar zorla dinletilmiştir.

Lise öğrencilerine vakıf açılış töreni adı altında yerel seçimlere yönelik konuşmaların zorla dinletilmesi, öğrencilerin siyasi etkinliklere alet edilmesi, mitinglere dolgu malzemesi yapılması kabul edilemez. Üstelik, otobüslerle miting alanına taşınan öğrenciler, miting sonunda serbest bırakılmış, geriye dönüşlerini toplu taşıma araçları ile yapacakları ifade edilmiştir.

Bursa'da tüm bu yaşananlar İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleşmiştir. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü, çocuklarının okulda olduğunu zanneden velilerimize ve Bursa kamuoyuna merak edilen konularda açıklama yapmalıdır:

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, yasalara aykırı bir şekilde siyasi mitinge öğrenci taşınması için resmi talimat veremediği halde sözlü talimat ve onay vermiş midir?

Liselerde deneme sınavı yapıldığı bir günde öğrenciler neden miting alanına taşınmıştır?

Bu öğrencilerden bir kısmı sabah okula gittikleri halde ders zamanında okuldan nasıl ayrılmışlardır?

Mitinge katılan öğrencilerin izinli sayılacağı söylenmiştir.

Liselerde siyasi mitinge katılmak izin gerekçesi midir?

Okul müdürleri AKP gençlik kollarının okuldan öğrenci toplamsına nasıl göz yummuşlardır?

Kimi okullarda öğrencilerle birlikte mitinge katılan öğretmenlerin Kaymakamlık ya da Valilik Görevlendirmeleri yapılmış mıdır?

Tüm bu yaşananlarda Bursa İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere, ilçe yöneticileri, okul yöneticileri ve sözle görevlendirilen öğretmenler açıkça suç işlemiştir. Yerel seçime yönelik mesajların verildiği mitinge öğrenci taşınmasını sağlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğrencilerimizin güvenliği için işgal ettiği makamı derhal terk etmeli, bir an önce siyasete atılmalıdır."

Bilal Erdoğan'ın hedefinde Kılıçdaroğlu vardı

TÜGVA Bursa ilçe temsilciliklerinin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan Bilal Erdoğan, vakfın gençleri bir amaç uğrunda kenetlemek, Türkiye'nin 21'inci yüzyılda bölgesinde ve dünyada çok güçlü bir ülke olabilmesi için çalışmalar yaptığını söyledi.

Türkiye'nin gönül coğrafyasının çok geniş olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'nin dört köşesini kendi vatanımız olarak tanıyacağız, tarihimizi bileceğiz. Bu toprakları bize vatan yapanın ne olduğunu anlayacağız. Biz Anadolu'yu kılıçla fethetmedik. Kılıç olmazsa olmaz tamam ama kılıçtan önce Anadolu'ya kimler girdi? Alperenler girdi, gönül erleri girdi, yaşayışlarıyla çevrelerine örnek oldular. Önce bu topraklarda yaşayan insanların gönüllerine girdiler. Ondan sonra fetih geldi, ondan sonra Alparslan geldi, Fatih geldi, Yıldırım geldi." dedi.

İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bilal Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sınır ötesinde bir terör hattı oluşturmaya çalışan sözde müttefikler var ya, kalkıyor bir tanesi diyor ki 'Onlar bize mi saldıracak?' Düşünebiliyor musunuz sınır ötesindeki teröristlere dahi adam, bıraksan kapıları açacak 15 Temmuz'daki gibi. 15 Temmuz'da bir yerlere saklanan korkakların yanında duranlara karşı ne olursunuz anlatın arkadaşlar. Bu ülkenin geleceğini çalışmayan, korkak insanlara mı bırakacağız, çalışan, gecesini gündüzüne katıp bu ülkeyi, bu ülkenin menfaatini kollayanlara, cesur duruşla 15 Temmuz'da tankların karşısında duran, millete liderlik edenlere mi bırakacağız? Bu gelecek, sizin inşa edeceğiniz gelecek. Cesur ve dirayetli, bölgesinde söz sahibi, 'Aman Amerika'sı ne der, aman Avrupa'sı ne der, aman filancasıyla didişmeyelim' değil, bizim ülkemizin menfaati neyi gerektiriyor, bizim tarihimiz, bizim geçmişimiz, bize ne yakışır; bunu düşünen gelecek lazım."

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Erdoğan, kimilerinin siyaseti bir kutuplaşma aracı olarak gördüğünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki kadroların ise gençleri her zaman baş tacı ettiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gençliğe hizmet eden bir anlayışla siyaset yaptığını söyleyen Bilal Erdoğan, "Kiminiz sporda, sanatta, kiminiz kültürde, kiminiz teknolojide ama her zaman kendinize koyduğunuz hedefler Türkiye sınırlarıyla yetinmeyen hedefler olsun. Dünya çapında kendinize hedefler koyun. Koca bir İslam ümmeti bu topraklara bakıyor." ifadelerini kullandı.

TÜGVA Bursa ilçe temsilciliklerinin toplu açılış törenine, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ile çok sayıda TÜGVA üyesi genç katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.