SON DAKİKA
Hava Durumu

Levent Göktaş Bulgaristan'da yakalandı

Hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan, Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından Levent Göktaş, Bulgaristan'da yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2022 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2022 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Levent Göktaş Bulgaristan'da yakalandı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından olan firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan’ın Svilengrad şehrinde yakalandı.

İçişleri Bakanlığı, "Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı’nın talebi üzerine hakkında kırmızı bülten çıkarılan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan’ın Svilengrad şehrinde yakalandı. Adalet Bakanlığı ve EGM İnterpol Daire Başkanlığı, Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesine yönelik işlemlere başladı" açıklamasını yaptı.

Hablemitoğlu, Ankara'daki evinin önünde 18 Aralık 2002'de düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Şüphelilerden Nuri Gökhan Bozkır kırmızı bültenle aranırken, Ukrayna'da yakalanmıştı. MİT tarafından Türkiye'ye getirilerek 27 Ocak'ta emniyete teslim edilen Bozkır, 8 Şubat'ta "örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından tutuklanmıştı.

Nuri Gökhan Bozkır ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle 6 kişi 3 Şubat'ta gözaltına alınmıştı. Bunlardan 3'ü ifadesi alındıktan sonra salıverilirken, 2'si 15 Şubat'ta tutuklanmış, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hablemitoğlu suikastinin katil zanlılarından Levent Göktaş'ın Bulgaristan'da yakalanmasına ilişkin olarak konuştu. Göktaş'ın 4 gün önce Bulgar güvenlik güçleri tarafından yakalandığını, bunun bilgisini dün akşam aldıklarını söyleyen Soylu, "İade konusunda iki türlü yöntem vardır, bir deport yöntemi, deport edebilirler, ikincisi de mahkeme süreci. Deport yöntemi bizim için daha basit bir süreç, mahkeme süreci biraz daha uzun bir süreç ama biz iki süreci de takip ediyoruz" dedi.

Soylu, yurt dışında yakalanan firarilerin iade süreçlerine ilişkin olarak da, “Hem Arnavutluk'ta hem Bulgaristan'da hem Karadağ'da hem İtalya'da hem de Arjantin'de takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.