SON DAKİKA
Hava Durumu

Köprü ve otoyol ücretlerinin pahalı bulunmasına Erdoğan’dan tepki

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin yüksekliğine yönelik şikayetlere, "İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor" yanıtını verdiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2022 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Köprü ve otoyol ücretlerinin pahalı bulunmasına Erdoğan’dan tepki

AKP’de yapılan toplantılarda köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin yüksekliği gündem oldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, "Biz buraları devletin kesesinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz” yanıtı geldi.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun kulis haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti yöneticileri ve milletvekilleri ile yaptığı toplantılarda konu hakkında eleştiriler dile getiriliyor. Yapılan toplantılarda bazı milletvekilleri geçiş ücretlerinin yüksek olduğuna ilişkin tepkileri hatırlatıp halktan bu yönde şikayetler geldiğine dikkat çekti. Erdoğan ise bu eleştirileri, “Haklısınız ama her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz” şeklinde cevapladı.

'Binali Beyin bir sözü var...'

Erdoğan, köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile ilgili tepkileri, "yapılan işleri gölgelemek isteyenlerin gündeme getirdiğini" de öne sürdü. Habere göre Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi: “Çanakkale Köprüsü’nü düşünün, bir maliyeti var. Ama avantajlarına bakın. Feribot kalkmadığı zaman ne olduğuna bakın. Hizmetler aksıyordu. Osmangazi Köprüsü’ne bakın... Kaybedilen zamana... Şimdi de zamandan edilen tasarrufa bakın. ‘Yollar, köprüler pahalı’ deniyor da, Binali Bey’in bir sözü var; ‘En pahalı hizmet, olmayan hizmettir’ diyor. Doğru söylüyor. Biz buraları devletin kesesinden bir kuruş çıkmadan yapıyoruz.”

Neden eleştiriliyor?

Köprü ve tüneller gibi ulaşım yatırımlarının ödeme garantili olarak "yap-işlet-devret" modeli ile inşa edilmesi "halkın çıkarına uygun bir model olmadığı" vurgulanarak eleştiriliyor. Son olarak, AK Parti iktidarından önce yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için geçiş ücretlerinin çift yönlü uygulamaya konulması bu tepkiyi yeniden gündeme getirmişti. Uygulamanın gerekçesi, "ücretlerin köprülerin bakım ve onarım giderleri için harcandığı" şeklinde açıklanmıştı. Ancak bir yılda toplanan geçiş ücretlerinin tutarlarının ve bunun ne kadarının bakım onarım gideri olarak harcandığının açıklanmaması tepki çekiyor. Otoyol ve köprü geçişleri de yılbaşında yüksek oranda zamlandı. Yeni köprü ve tünellere verilen dolar endeksli geçiş garantileri, "hizmeti kullanmayanların da ödeme yapmasına neden olduğu" için eleştiriliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.