SON DAKİKA
Hava Durumu

Komünist Başkana PKK'den 'çekil' tehdidi

Terör örgütü PKK'nin Kandil'deki yöneticilerinden Ali Haydar Kaytan, "Maçoğlu'nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir" diyerek, TKP'li Tunceli Belediye Başkan Adayı Fatih Maçoğlu'nu tehdit etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Komünist Başkana PKK'den 'çekil' tehdidi

Terör örgütü PKK'nin Kandil'deki yönetcilerinden Ali Haydar Kaytan, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Ovacık Belediye Başkanı ve Tunceli Belediye Başkanı Adayı Mehmet Fatih Maçoğlu'nu adaylıktan çekilmesi için tehdit etti. Kaytan, "Maçoğlu'nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir" diye yazdı. "Komünist Başkan" olarak Türkiye kamuoyunun sevgisini kazanan Fatih Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanı iken yaptığı hizmetlerle sık sık gündeme gelmiş ve takdir toplamıştı.

PKK'nin yurtdışındaki yayın organı Yeni Özgür Politika da yazan Ali Haydar Kaytan, TKP'nin adayı Maçoğlu'nun adaylık çekilerek HDP'yi desteklemesi konusunda, "Maçoğlu'nun adaylıktan çekilerek HDP'yi desteklemesi kendisine gösterilen özel savaş amaçlı bu tür sahte destek ve sevgileri de boşa çıkaracaktır. Maçoğlu, Dersim'deki belediyenin durumu ve oradaki siyasi mücadeleyi dikkate almadan, oradaki demokrasi güçlerinin tutumunu öğrenmeden kendine gösterilen bu olumlu yaklaşımı Dersim belediye başkanı olabilmek için zemin yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Yazısında, "Hangi kişinin seçildiği önemli değildir. Hangi mücadelenin parçası olarak seçildiği bu dönem açısından çok önemlidir. Bu açıdan bir HDP'linin seçilmesi her bakımdan önemli ve anlamlıdır" şeklinde yazarak HDP'nin Tunceli adayına destek isteyen Ali Haydar Kaytan, "Bu durum karşısında Maçoğlu'nun çekilmemesi Dersim'de düşman tarafından yaratılmak istenen bölünmeye hizmet eder" diyerek tehditlerine devam etti.

"Maçoğlu'nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir. Dersim'de devrimci örgütlerin ve demokratik kurumların güç birliği yaptığı dönemde Maçoğlu'nun güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır" şeklinde tehditlerini sürdüren Kaytan, "Maçoğlu'nun hiçbir farklı duygu ve yaklaşım içine girmeden, bu süreçte yaşanan tartışmalara takılmadan bu durumu anlaması gerekmektedir" dedi. (Odatv)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.