SON DAKİKA
Hava Durumu

Kışanak: Ayak yok hepimiz baş olacağız

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak partisinin grup toplantısında Gezi Parkı olaylarını değerlendirerek, "Elbette sözü olan çıkıp sokakta söyleyebilecek. Demokrasi olmayan yerde çözüm olmaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kışanak: Ayak yok hepimiz baş olacağız

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak 'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Ethem Sarısülük Ankara 'da polis kurşunu ile vuruldu ve yaşamını yitirdi. Kamera kayıtları ile tespitli bir cinayet var. Ancak o polis serbest bırakıldı. Bu her zaman yaptıkları uygulama ama bu kadar göz göre göre ört bas etmeye çalışıyorlar. Başbakan polisleri kutladı kahramanlık destanı yazdığını söyledi ve tahliye kararı geldi. İktidara yakın bazı çevreler bu tahliyeyi meşru göstermeye çalıştılar.

- Başbakan ayaklar ne zaman baş oldu diyor. Demokraside böyle bir cümle kullanılanabilir mi? Bu ülkede padişahlık mı, sultanlık mı var? Milli İradeye Saygı mitingi yapıyor. Milli irade rakamla ölçülmez. Ülkenin yarısını yok sayacaksın yarısının demokrasi arayışını gayri meşru ilan edeceksin ayak ilan edeceksin sen de milletin üzerinde iktidar yetkini kulanacaksın. Başbakan'a tavsiye ediyoruz. Yanına iki tane kitap okusun siyasi danışman alsın. Sayın Başbakan bu ülkede ayak yok hepimiz baş olacağız.

- Buradan bir mağduriyet edebiyatı çıkartmaya çalışıyor. 12 yıllık iktidar ortadadır mağdur değil muktedirdir. Halk bunun hesabını soracak. Her türlü eleştiriyi karşı çıkışı sen demokrasi karşıtlığı olarak adlandıramazsın. Başbakan'a tavsiye ediyoruz sokaktan meydanlardan korkmasın. Sokağın sesine kulak assın. Bu yanlışlarını böyle düzeltebilir. Demokrasi sadece seçimden ibaret değildir. Halk istemiyorsa yapmayacağım diyeceksin. Demokrasi böyle bir şeydir. Belediye Başkanı otobüs durağını halka soracağız diyor. Haydarpaşa'yı Galataport'u halka soracak mısın? Çok büyük projeler var.

- Biz sabırla çözüm sürecini ilerletmeye çalışıyoruz. Partimizin bir heyeti Sayın Öcalan'la görüşme gerçekleştirdi. Biz fedakarlıkla süreci kesintiye uğratmadan ilerletme çabası içindeyiz. Bu çabamızın görülmesi ve devletin adım atması gerekiyor. Üç aşamalı çözüm planı var. İkinci aşamada hükümet, parlemnto üzerinde düzeni yapmazsa bu halk bu engeli aşmak için de mücadele eder. Binlerce siyasi tutsak bulunacak, sesini çıkaran herkes terörist ilan edilecek, vekiller cezaevine konulacak. İkinci aşamayı biz nasıl tarif edeceğiz?

- Yaz geldi tatil sürecidir parlementoyu kapatma çabası içindeler. Önümüzdeki bir kaç ayı doğru değerlendirmek gerekiyor. Kamuoyu karşısına çıkılmalı yapılacaklar açıklanmalı yanlışlar var düzeltilecek denilmeli. Parlamento çalışarak reformları yapmak zorunda. Gece yarılarına kadar kendi istediği yasaları torba içine koyup sabaha kadar çalışıyorlar. Kalıcı barış için neden çalışılmıyor? Hiçbir engel yoktur. İktidar eğer ikinci aşamayı başarı ile ilerletmek istiyorsa bu parlemento bu yaz çalışmalıdır. Çalışma saatleri düzenlenebilir. Gönül istiyor ki süreç zorla olmasın. Bu kadar tarihi büyük adımlar atılmışken süreç sorunsuz ilerlesin. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.