SON DAKİKA
Hava Durumu

Kış etkisini göstermeye başlıyor

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Van çevrelerinde kar yağışı bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2022 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2022 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kış etkisini göstermeye başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son hava tahminlerine göre yurdun birçok bölgesinde aralıklı kar yağışı bekleniyor. Yağışlar, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Van çevreleri ile gece saatlerinde Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde etkili olacak.

Yağışlar kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis olayı görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esecek.

Yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamlar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bursa'da 5 günlük hava durumu tahmini şöyle:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.