SON DAKİKA
Hava Durumu

Kirazlıyayla köylüleri maden atıklarına isyan etti

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köylüleri, Meyra Madencilik'in çinko-kurşun-bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajından çıkan atıkların tarım alanlarına dökülmesine isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kirazlıyayla köylüleri maden atıklarına isyan etti

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde Meyra Madencilik’in çinko-kurşun-bakır zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı köylülerin mücadelesi 5 yıldır devam ediyor. Tesis için 2019 yılında verilen "ÇED Olumlu" kararı, Bursa 1. İdare Mahkemesi'nce 23 Ocak 2024 tarihinde iptal edilmişti.

Maden çevresindeki tarım alanların ve ormanın zarar görmesi Kirazlıyayla köylülerini isyan ettirdi. Köylüler defalarca kez şikâyet etmesine rağmen yetkili kurumlar ilgilenmedi. Hukuki süreç işlerken flotasyon tesisi ve atık barajı inşa edildi. Mahkeme ÇED raporunu iptal edene kadar şirket, bir süre çalıştı. Maden cevheri ve atıkların ayrılmasında bir yöntem olan flotasyon işleminden çıkan atığın kontrolsüzce döküldüğünü söyleyen köylüler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün numune almasını istiyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.