SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ve Akşener Bilal Erdoğan'ın hedefinde

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti Bursa Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda yaptığı konuşmada 15 Temmuz üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'e suçlamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu ve Akşener Bilal Erdoğan'ın hedefinde

Bilal Erdoğan, AK Parti Bursa Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda yaptığı konuşmada, iddialı gençler için ileriye dönük plan yapabilmenin önem taşıdığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinin ardından milletin dirayetiyle geçildiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'de gençlikle ilgili tek derdi olan hareketin AK Parti, tek liderin ise Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddiasında bulundu.

Erdoğan, "Kim '15 Temmuz geçti, bitti' derse aymazlık yapmış olur. FETÖ örgütü afişe oldu. Ne kadar adi, kahpe oldukları, ne kadar Türkiye'ye, millete düşman oldukları ortaya çıktı. Şimdi FETÖ'nün borazanlığını 17-25 Aralık'tan sonra kim, nasıl yaptı bakalım. Hangi partiye, hangi operasyon çekiliyordu bakalım. Şimdi İYİ Parti'nin de başındaki burada, CHP'nin de başındaki hala burada. Bunların ne yaptıkları da ortada. Daha PKK'ya gitmiyorum, PKK tarafı daha net. O tarafta belediyenin imkanlarını, devletin belediyeleri hizmet için verdiği paraları nasıl terör örgütüne aktardığı, nasıl dağa aktardıkları ortaya çıkıyor. Devlet o belediye başkanını görevden alıyor, hakkında soruşturma açıyor, geliyorlar aynı adamı bir daha aday yapıyorlar. Mücadelemizi bunlarla veriyoruz." diye konuştu.

'Bu millet hakikatten çok mevzi kazandı'

"Siyasette bunlar ne kadar çok güçlenirse, ne kadar çok insanın aklına girip kandırırsa, bu ülkenin düşmanları o kadar mutlu olacak." diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"CHP bu ülkede hiç iktidar oldu mu? Olmadı ama bir şekilde gemisini yürütüyor. Sistemi öyle kurgulamışlar. Onun için Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'ne karşı çıktılar. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi bu devleti, yeniden milletin yapan bir sistem. Tahammül edemedikleri için karşı çıktılar. Mücadele bitiyor mu? Bitmiyor. Bir şekilde beş benzemezi bir araya getirmeyi başarıyorlar. Bunun siyasetin kendi doğası içinde olması mümkün mü? O FETÖ örgütünü 15 Temmuz gecesi kullanan akıl geliyor, bunları bir şekilde 'Bak beraber hareket edin, ben sizi bir şekilde bir araya getireceğim' diyerek, yan yana getiriyor. Niye? 'Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Parti'yi zayıflatabilir miyim? Karizmasını çizebilir miyim?' diye. Mesele karizmasını çizdirmek. Çünkü bu millet hakikatten çok mevzi kazandı. Bu millet düşmanlara karşı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok mevzi kazandı. Bu seçime, bu yönleriyle baktığınızda elbette Türkiye'nin beka meselesiyle ciddi bir ilişkisi vardır."

AK Parti Bursa Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da katıldı.

Kılıçdaroğlu'na 'korkaklık' suçlaması

TÜGVA Bursa ilçe temsilciliklerinin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde de isim vermeden CHP Genel Başkanı'nı hedef alan Bilal Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu korkaklıkla suçladı.

Bilal Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sınır ötesinde bir terör hattı oluşturmaya çalışan sözde müttefikler var ya, kalkıyor bir tanesi diyor ki 'Onlar bize mi saldıracak?' Düşünebiliyor musunuz sınır ötesindeki teröristlere dahi adam, bıraksan kapıları açacak 15 Temmuz'daki gibi. 15 Temmuz'da bir yerlere saklanan korkakların yanında duranlara karşı ne olursunuz anlatın arkadaşlar. Bu ülkenin geleceğini çalışmayan, korkak insanlara mı bırakacağız, çalışan, gecesini gündüzüne katıp bu ülkeyi, bu ülkenin menfaatini kollayanlara, cesur duruşla 15 Temmuz'da tankların karşısında duran, millete liderlik edenlere mi bırakacağız? Bu gelecek, sizin inşa edeceğiniz gelecek. Cesur ve dirayetli, bölgesinde söz sahibi, 'Aman Amerika'sı ne der, aman Avrupa'sı ne der, aman filancasıyla didişmeyelim' değil, bizim ülkemizin menfaati neyi gerektiriyor, bizim tarihimiz, bizim geçmişimiz, bize ne yakışır; bunu düşünen gelecek lazım."

Yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Erdoğan, kimilerinin siyaseti bir kutuplaşma aracı olarak gördüğünü ileri sürerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki kadroların ise gençleri her zaman baş tacı ettiğini savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.