SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi

Elektrik fiyatlarına yapılan zamlar geri alınana kadar faturasını ödemeyeceğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, evinin elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elektrik kesintisi haberini sosyal medya hesabından paylaştığı video ile duyurdu. Kılıçdaroğlu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Hanelerin belini büktüler enerjiye yaptıkları zamlar 3 yılda yüzde 400'ü aştı. 'Geri çekin zamları' dedim çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır. Ekmek gibidir, hava gibidir, su gibidir hakkındır elektrik ey halkım." dedi.

2021 yılında 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Çektiğimiz, size çektirilen çileye bakın Allah aşkına" dedi. 

"Et ve Süt Kurumu'na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim oysa zavallı yoksul çocuklarımız hem aç hem ışıksız giriyorlar yataklara" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim. Ödeyemeyeceğim için değil, ödeyebilirim ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada ben de olmak istedim. 'Halil İbrahim sofrası'na ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu ayrıca bu akşam saat 21.00'de bundan sonraki sürece dair bir video yayınlayacağını söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.