SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'na saldırıda 8 kişi serbest bırakıldı

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü savcılık, 5'i de mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman S.'nin ise gözaltı süresi uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2019 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2019 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu'na saldırıda 8 kişi serbest bırakıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sözleşmeli  Piyade Er Yener Kırıkcı'nın Ankara Çubuk'taki cenaze töreninde düzenlenen saldırıyla ilgili olarak 9 kişi gözaltına alındı. 5 kişi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla 3 kişi de savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman S.nin ise gözaltı süresi uzatıldı.

Osman S.'nin, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek, Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk attığını söylediği belirtilmişti.

Olayla ilgili 5 şüphelinin de İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemlerinin devam ettiği bildirilen açıklamada, "Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır" denildi.

8 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, dün akşam saatlerinde jandarmadaki işlemlerinin ardından Çubuk Adliyesi'ne getirildi. 4 şüpheli, savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 4 kişiyi, karakola imza atma adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Sabah saatlerinde adliyeye getirilen 5 şüpheliden 3'ü savcılık tarafından, 1'i de nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmıştı. Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı sırada kameralara yansıyan Osman S.'nin ise gözaltı süresi uzatılmıştı. 4 kişinin de serbest bırakılmasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 8'i serbest kalmış oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI TESPİT EDİLEMEDİ

Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, şüphelilerin herhangi bir terör örgütü ile irtibatının tespit edilemediği; ancak soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi. Jandarma ekiplerinin olay anında çekilen görüntü kayıtlarını incelediği ve soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği de belirtildi.

Öte yandan, olayın yaşandığı Akkuzuluk Mahallesi'nde, Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer, mülkiye müfettişi ve jandarmadan bir yetkili incelemelerde bulundu.

Şüphelilere, "halkı suç işlemeye teşvik", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "kamu görevlisini görevinden dolayı yaralamak" suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.