SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu’na Adıyaman'da üç kez saldırı girişimi

Adıyaman’da mezarlıkta ‘Fatiha’ provokasyonuna maruz kalan cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘na Samsat’ta da fiziksel saldırı girişiminde bulunuldu. Kahta’da CHP konvoyu saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu saldırılar sonrası programını iptal ederek Ankara’ya döndü.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2023 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu’na Adıyaman'da üç kez saldırı girişimi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı Adıyaman'da üç farklı saldırı girişimine ve sözlü provokasyona maruz kaldı.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan Menzil Cemaati’nin kalesi olarak bilinen Adıyaman’da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik peşpeşe saldırı girişimi yaşandı.

CHP lideri  Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, birtakım ziyaretler gerçekleştirmek üzere Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu iller arasında yer alan Adıyaman'a gitti.

İlk saldırı: Mezarlıkta provokasyon

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığı'nda depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti, karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu burada dua ettiği sırada bir kişinin sözlü saldırısına uğradı. Bir kişi dua eden Kılıçdaroğlu'na "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaoğlu, 'hakkımı helal ettim' dedi

Daha sonra Kılıçdaroğlu, ziyaret için gittiği Adıyaman'da kendisine yönelik yapılan sözlü saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından; "Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim." paylaşımını yaptı.

İkinci provokasyon: Türbede saldırı

Mezarlık ziyaretindeki sözlü saldırının ardından Kılıçdaroğlu, Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ne geçti. Kılıçdaroğlu'nun türbe içini ziyareti sırasında dışarıdaki bir grup, CHP'li yetkililere ve güvenlik güçlerine önce sözlü, ardından fiziksel saldırı gerçekleştirdi.

Heyetin Kılıçdaroğlu’nun Samsat yakınındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyaretten çıkışında bir kişi Kılıçdaroğlu’nun yanına gelmeye çalışarak, “Seni istemiyoruz. Sen buraya gelme, sen buranın adamı değilsin oğlum” ifadeleriyle sözcü tacizde bulunurken, fiziksel saldırı girişimi de yaşandı. Medyascope tarafından servis edilen görüntülerde, alanda bulunan bazı kişilerin Kılıçdaroğlu’nun korumalarına saldırmaya çalıştığı görüldü.

Saldırı girişiminin ardından Kılıçdaroğlu’nun, Yeşil Sol Parti’nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı gösterdiği Sırrı Süreyya Önder’le Samsat ilçesinde yapacağı görüşme de iptal edildi.

Yaşanan arbedede CHP'li Özgür Özel'in olaya müdehale etmeye çalıştığı da görüldü. Sözlü saldırı gerçekleştiren kişilerin "Buraya gelmeyin kardeşim" dediği duyuldu.

Üçüncü saldırı: Konvoy tekmelendi

Türbeden ayrılarak saat 16.00’daki Yüzüncü Yıl Parkı’nda halkla buluşması planlanan Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Adıyaman'ın Kahta ilçesinde saldırı gerçekleştirildi. Kahta’ya girmek üzere olan Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda önde bulunan araçlara, ilçe girişindeki AKP binası önünde taşlarla saldırı düzenlendi. CHP fotoğraf servisi ve ANKA haber ajansı çalışanları da saldırıdan etkilendi.

CHP konvoyunun en sonunda bulunan bir araç Kahta’daki AKP seçim ofisinin önünden geçerken orada bekleyenler, bariyerleri aşarak karşı tarafta bulunan yola doğru koştu ve CHP aracındakilere hakaretler ederek, araca saldırdı.

Kısa süreli saldırı, aracın hareket ettiği sırada, caddede bekleyen sivil polislerin olay yerine gelmesi ile sona erdi. Saldıranlar, arkadaki aracın basın mensuplarına ait olduğunu öğrenince, polisin de yönlendirmesiyle aracın geçmesine izin verdiler.

Cumhurbaşkanı adayı, ziyaretini iptal etmek zorunda kaldı

Bayramın birinci gününde geldiği Adıyaman'da önce mezarlık, ardından türbe ziyaretlerinde sözlü saldırıya maruz kalan Kılıçdaroğlu, geldiği Kahta ilçe girişinden alana girmeden Ankara’ya geri dönme kararı aldı. Emniyet yetkilileri ve Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu ‘seçime gölge düşürecek kanlı bir çatışmadan çekindiği için’ programı iptal etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.