SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu Bursa'da: Seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu Bursa Gökdere Meydanı'nda onbinlerce kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu, seçimi kadınlar ve gençlerle kazanacaklarını belirterek, "Benim umudum sizlersiniz gençler. Yaşanabilir bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu Bursa'da: Seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 17.00'da Bursa Gökdere Meydanı'nda miting gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'na DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu eşlik etti.

Yenişehir Havaalanı'na gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in mezarı oldu. Parti genel başkanları, kabir ziyaretinin ardından miting alanı Gökdere Meydanı'na geldi. 

Mitingde, liderlerin konuşmalarından önce 6 Şubat'ta meydana gelen depremin etkilediği iller tek tek sayılarak "Burada" denildi. 

'ADİL BİR DÜZEN KURACAĞIZ'

Mitingde ilk konuşmayı Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur maaşının 22 bin liraya yükseleceği açıklamasına değinen Karamollaoğlu, "Sistem değişmeden rakamların bir manası olmaz. Onun için biz sistemi değiştireceğiz. Adil bir düzen kuracağız. Bütün vatandaşlarımızın milli gelirden adil bir pay almasını sağlayacağız" dedi. Seçimlere az bir süre kaldığını söyleyen Karamollaoğlu, hedefin sandıklara giderek Millet İttifakı'nın çoğunluğu almasını sağlanmak olduğunu belirterek, "Seçimlerde en büyük başarıyı sizlerin sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

'ÜLKEYİ ERDOĞAN'IN KEYFİNE TESLİM EDEMEZSİNİZ'

Karamollaoğlu'ndan sonra konuşma yapan Ali Babacan, Bursalıları "Merhaba Osman Gazi'nin, Müzeyyen Senar'ın, Celal Bayar'ın memleketi. Bu ne güzel coşku. Bu coşku her geçen gün artan demokrasinin sesinin coşkusu. Artık Bursa demokrasinin ayak seslerini duyuyor" diyerek selamladı. Babacan, konuşmasına şöyle devam etti:

"6 Şubat depremlerinde ilk 3 gün insanlar enkaz altında can çekişirken, Malatya'da, Adıyaman'da enkaz altında soğuktan donarken hükümet adeta felç oldu. işte bunun için insanlar çözüm arıyorlar. Deprem riski olan her ilimizde insanlar çözüm arıyor. Evinizin, belki de tüm hayatınızın kaderini tek kişinin keyfine bırakmazsınız. Nasıl evinizi bırakmazsanız ülkeyi de Erdoğan'ın keyfine teslim edemezsiniz."  

"Gelin hep beraber tek kişinin yönetimini bitirelim" diyen Babacan, "Gelin hep beraber bu bozuk düzeni değiştirelim. Türkiye, kimsenin gelişi güzel deney yapacağı bir laboratuvar değil. Bu ülkenin insanları da kobay değil. Yeter artık. 86 milyon birden büyüktür. Bir tek kişinin keyfi yönetimi sonucunda bir ülke nereden nereye geldi. En önemli göstergelerinden bir tanesi paranızın değeri. Ne zaman ki tek bir kişi 'ben ekonomistim' dedi. Kafasına göre yalan yanlış talimatlarla ülkenin ekonomisini yönetti. İşte enflasyon tarihi yüksek seviyeye ulaştı" diye konuştu. 

Bursa'nın üretenlerin şehri olduğunu söyleyen Babacan, "Son 3 gün. 3 gün sonra ortak akılla geliyoruz. 3 gün sonra bu hükümeti müsait bir yerde indireceğiz" ifadelerini kullandı.

'OTORİTER BİR YÖNETİMİ DEMOKRASİ İLE DEĞİŞTİRECEĞİZ'

"Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu, seçimi kadınlar ve gençlerle kazanacaklarını belirterek, "Benim umudum da sizlersiniz gençler. Yaşanabilir bir Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta sandıklara bayram havasında gidileceğini söyleyerek, "Sabah kahvaltımızı yapacağız, akrabamızı ikna edeceğiz, bir bayram havası içinde oyumuzu kullanacağız. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. Bütün dünyaya örnek olan bir hamleyi gerçekleştireceğiz. Bu güzel ülkemizde hep beraber huzur içinde yaşamak için. Benim size bir sözüm var, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Ayrım yapmayacağım" diye konuştu. 

Bursa'nın sorunlarının farkında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bursa, 'Yeşil Bursa' diye tanınırdı. Yeşilliği büyük ölçüde kayboldu. Kentin hava kirliliğinin olduğunun da farkındayım. Göreceksiniz bütün kentler yaşanabilir kent olacak. Bütün kentlerde huzur olacak. Türkiye'nin hangi kentinde yaşıyorsak her birimizin mutlu olacağı ortamı yaratmak zorundayız. Demokratik yollarla mücadele ederek bu ortamı yaratacağız" ifadelerini kullandı. 

'ÜLKENİN TARİHİNE GENÇLER VE KADINLAR MİRAS BIRAKACAK'

Seçimi kazanmanın kadınlar ve gençlerden geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "5 milyon 300 bin genç sandığa gidip oy kullanacak, otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirecek. Bu ülkenin gençleri, bu ülkenin tarihine önemli bir miras bırakmış olacak. Bu mirasın sahibi gençler ve kadınlar olacak. Kadınları ve gençleri göreve davet etmek de benim görevim" dedi.

'MARMARA'NIN EN YEŞİL KENTİ YAPMAK İÇİN BÜYÜKŞEHİR'İ DE İSTİYORUM'

Bursa'yı Marmara'nın en yeşil kenti yapmak için, hava kirliliğinden arındırmak için Büyükşehir'i de istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir'i de verdiğiniz takdirde Bursa gerçekten tarihine uygun bir Bursa olacak" dedi.  

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey çok güzel olacak" sözünü Bursalılarla birlikte söyledi. 

Konuşmaların sonunda 4 parti başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Bursa'nın CHP ve İYİ Partili milletvekili adayları, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursalıları selamladı. Bir genç, sahneye atlayarak Kılıçdaroğlu'na çiçek takdim etti. 

Miting fotoğraflarına ulaşmak için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.