SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerem Kınık, seçime iki gün kala görevi bırakma kararı aldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde çatır satmasıyla tepki çeken Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çadır satışına üzüldüğünü söylemesinin ardından 14 Mayıs Seçimleri'ne iki gün kala görevini bırakma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kerem Kınık, seçime iki gün kala görevi bırakma kararı aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depreminde AHBAP'a çadır satışından dolayı üzüldüğünü söylediği Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık, olağanüstü kongrede yeniden aday olmayarak 14 Mayıs Seçimleri'ne iki gün kala bu görevi bırakma kararı aldı.

Yeni Şafak muhabiri Ersin Çelik, Kızılay'ın olağanüstü genel kurula gittiğini söyleyerek, "Kızılay Başkanı Kerem Kınık aday olmayacak. Bu durumda Kınık, dolaylı yoldan istifa etmiş oluyor" dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay'la ilgili dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir" demişti.

Dolaylı yoldan istifa etmesi sonrası Twitter'dan İsra suresinin 80'inci ayetini paylaşan Kınık, "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.