SON DAKİKA
Hava Durumu

Kent Meydanı-Terminal tramvay hattında seferler başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Kent Meydanı-Terminal tramvay hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen törenle hafta sonunda yolculu seferlere başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2022 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kent Meydanı-Terminal tramvay hattında seferler başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, test sürüşlerinin mayıs ayından itibaren gerçekleştirildiği, 9 bin 445 metre uzunluğa ve 11 istasyona sahip T2 hattı, T1 hattı ile entegre edilip Heykel-Terminal güzergahında raylarla birbirine bağlandı.

İstasyon isimleri Kent Meydanı, Genç Osman, Beşyol, Fatih-Altınova, Bölge Adliye-Müftülük, Otokop-Orman Bölge, BUTTİM, Panayır, Yeniceabat, Meslek Yüksek Okulu ve Terminal olarak belirlenen hattın açılışı öncesinde durak tabelaları, peyzaj çalışmaları ve kart sistemlerine ilişkin son hazırlıklar yapılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bursa'daki raylı sistem hattı 47 kilometreydi. Bu hat ile 56,5 kilometreye çıktı. Yine Emek Şehir Hastanesi hat inşaatı devam ediyor. Görükle hattı ile ilgili çalışmamız olacak. Modern ulaşım sistemini tüm Bursa'ya yaymış olacağız. Hattımızın şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu hattı sadece terminale değil aynı zamanda BUTTİM'e, GUHEM'e, fuar alanına, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezimize, müftülük, emniyet ve adliye sarayına gitmek isteyen herkes çok rahatlıkla kullanabilecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.