SON DAKİKA
Hava Durumu

Kendi elektriğini üretecek park Nilüfer'de hayata geçiyor

Nilüfer Belediyesi, 23 Nisan Mahallesi’ne “Yeni nesil” bir park kazandıracak. Hitachi Astemo Türkiye iş birliğiyle yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda yapılacak parkta, zıplayarak ve pedal çevirdikçe elektrik üreten düzenekler ile güneş panelli oturma alanları yer alacak. Parktan elde edilecek elektrik, yine parkın aydınlatmasında kullanılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kendi elektriğini üretecek park Nilüfer'de hayata geçiyor

Nilüfer Belediyesi’nin, Hitachi Astemo Türkiye Otomotiv A.Ş. iş birliğiyle 23 Nisan Mahallesi’ne kazandıracağı park için imzalar atıldı. Hitachi Astemo Türkiye Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Murat Bayram, İnsan Kaynakları ve İletişim Müdürü Elif Akça ile Kurumsal İletişim Yöneticisi Hilal Kalenderoğlu iş birliği protokolü için Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Halk Evi’ndeki makamında bir araya geldi. Ziyarette, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar ile Park ve Bahçeler Müdürü Sema Tokgöz de yer aldı. İş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hitachi Astemo Türkiye Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Murat Bayram, Nilüfer Belediyesi ile daha önce ortak çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Hitachi Astemo Türkiye Otomotiv A.Ş. vizyonu ve değerleri arasında insana, doğaya ve hayvanlara saygı olduğunu belirten Bayram, “Vizyonumuz ve değerlerimiz, Nilüfer Belediyesi ile paralel. İnsan odaklı projelerde birlikte hareket ediyor, ortak projeleri hayata geçiriyoruz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde kalıcı ve insana değer katan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hitachi Astemo Türkiye Otomotiv A.Ş. ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, “Sizin, bu farkındalık içinde olmanız sevindirici. İş birliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Park projesini kısa zaman içinde hayata geçirip, vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirten Erdem parkın, İklim Yılı anlayışına uygun, eğitici ve farkındalık yaratan bir alan olacağına dikkat çekti.

Ziyaretin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Hitachi Astemo Türkiye Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Murat Bayram, örnek olacak parkın protokolünü imzaladı.

23 Nisan Mahallesi’nde 5 bin 878 metrekarelik alanda projelendirilen park, hem güneş enerjisi hem de ziyaretçilerinin katılımıyla birlikte, kendi elektriğini üretecek. Çocukların elektrik üretimine katkıda bulunabileceği, zıplayarak elektrik üretebilecek düzenekler, güneş panelli rüzgar türbini, güneş panelli kameriyeler, pedal çevirdikçe elektrik üreten bisikletlerin yer alacağı parkın, 3 bin 552 metrekaresini de yeşil alanlar oluşturacak. Parktan elde edilen elektrik, yine parkın aydınlatmasında kullanılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.