SON DAKİKA
Hava Durumu

Kayışoğlu: Uludağ'a lüks tuvalet yaparak turist çekilmez

AKP Bursa milletvekillerinin imzasının bulunduğu Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifinin Meclis'teki görüşmelerinde konuşan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Biz doğaya rant değil, geleceğe bırakılması gereken ekosistem olarak bakıyoruz. Velhasıl oraya lüks tuvalet yaparak turist çekilmez" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 23:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kayışoğlu: Uludağ'a lüks tuvalet yaparak turist çekilmez

AKP Bursa milletvekillerinin imzasıyla verilen Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifinin ilk beş maddesi dün Genel Kurul'da yapılan görüşmelerde kabul edilmişti. Bugün 14.00'da yeniden görüşmelere başlayan Meclis'te Uludağ alan Başkanlığı üzerine konuşmalar sürüyor. 

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Uludağ'ın bağrına hançerler sokulmaya çalışılıyor. Uludağ'ın karlı, bembeyaz hali sizin yapacağınız kanun ve sonrasındaki işlemler yüzünden tarihe karışacak. Belki bizden sonraki nesiller karın ne olduğunu sadece bu resimlerden görecekler. Bu kanunla 20 milyon metrekareyi Milli Park olmaktan çıkarmak istiyorsunuz. Burayı imara açmak istiyorsunuz. Yetmiyor. Burayı sınırsız bir şekilde sınırlarını genişletme yetkisini Cumhurbaşkanına vermek istiyorsunuz. Sonra koruyacağınızı söylüyorsunuz" diye konuştu.

Kayışoğlu, para cezasının caydırıcı olmadığını vurguladı. Kent Meydanı ve Doğanbey Tokileri örnek gösteren Kayışoğlu, "Siz hiç dünyada böyle kent meydanı gördünüz mü? Kent meydanı yapacağız dediğiniz yere dört katlı AVM yaptınız. Uzaydan bile görünüyor. Meşhur fotoğraf. Kentsel dönüşüm yapacağız dediniz işte bu ucubeyi (Doğanbey Tokiler) Bursa'nın ortasına hançer gibi sapladınız. Bursa'nın havası, soluğu kesildi" dedi.

"Uludağ'a yapacaklarınızı düşündükçe uykularımız kaçıyor" diye sözlerine devam eden Kayışoğlu, bu sene Uludağ'a kar yağmadığına dikkat çekti. Kayışoğlu, 'yetki karmaşası' ifadelerinden ne anladığını şöyle anlattı:

"Geniş geniş yollar yapacaksınız, yine binlerce ağaç keseceksiniz. Otoparklar yapacaksınız, beton dökeceksiniz. Çok katı oteller, villalar ve lüks tuvaletler. Diğer vekillere diyorsunuz ki 'Siz hiç Uludağ'a geldiniz mi?' Şunu demek istiyorsunuz; 'Bir gelin, otellerin kötü tuvaletini görün, siz de bizi destekleyeceksiniz.' Hayır efendim, biz doğaya sizin baktığınız açıdan bakmıyoruz. Biz rant olarak bakmıyoruz. Biz, geleceğe bırakılması gereken ekosistem olarak bakıyoruz. Velhasıl oraya lüks tuvalet yaparak turist çekilmez."

Kayışoğlu, Uludağ'ın özelliklerinin dünyaya tanıtılması gerektiğini dile getirdi. Kayışoğlu, nesli tükenmekte olan bitkilerin alan başkanlığı kapsamına alınacak alanın içerisinde yer aldığı bilgisini paylaştı. Kanun teklifinin geri çekilmesini isteyen Kayışoğlu, "Biz bu kanun teklifini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Seçime az kaldı, iktidar olduğumuzda bu kanun teklifini ortadan kaldıracağız. Uludağ'ı gelecek nesillerimize bırakacağız." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.