SON DAKİKA
Hava Durumu

Kalın'dan Trump'ın tepki çeken paylaşımına yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından ABD Başkanı Trump'ın "Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak yıkıma uğratırız" paylaşımına yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kalın'dan Trump'ın tepki çeken paylaşımına yanıt

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabı üzerinden, "Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak yıkıma uğratırız" paylaşımında bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump'ın tepki çeken paylaşımına yanıt verdi. Kalın, Trump'ın tepki çeken paylaşımına yönelik, "Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD'nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor." dedi.

Trump, Suriye sınırına 20 millik (yaklaşık 32 kilometrelik) bir 'güvenli bölge' kurulmasını önerdi. Türkiye'ye yönelik açıklama da yapan Trump "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge kuracağız. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye'yi provoke etmesini istemiyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.