SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kadın cinayetleri terör kapsamına alınsın"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, her yıl işlenen yüzlerce kadın cinayetinin kanıksanmasının ülkenin en büyük utançlarından biri olduğunu belirterek, "Bunun adı erkek terörüdür. Bu cinayetler terör kapsamına alınmalı ya da cinayet işleyen cani, o yıl işlenen tüm cinayetlerden cezalandırılsın. Çünkü yüzlerce kadının öldürülmesi seri erkek cinayetidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2018 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2018 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
"Kadın cinayetleri terör kapsamına alınsın"

Bursa'da ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından yakılarak öldürülen Şengül Vatansever'in acılı ailesini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, her yıl işlenen yüzlerce kadın cinayetinin kanıksanmasının ülkenin en büyük utançlarından biri olduğunu belirterek, "Bunun adı erkek terörüdür ve terör kapsamına alınmalı ya da cinayet işleyen cani, o yıl işlenen tüm cinayetlerden cezalandırılsın. Çünkü yüzlerce kadının öldürülmesi seri erkek cinayetidir." dedi.

Her yıl yüzlerce kadının erkekler tarafından öldürülmesinin en berbat kabile devletinde bile göz yumulamayacak bir utanç olduğunu söyleyen Sarıbal, "Artık yeter, gerçekten yeter. Biz bu toplumsal sorunun etrafından dolanarak her yıl yüzlerce kadının öldürülmesine göz yumuyoruz. Gelin kanunlardan başlayarak toplumsal bir duruş sergileyelim" dedi.

Bir ülkede hem de her yıl sayısı artarak yüzlerce kadının öldürülmesinin erkek terörü olarak tanımlanması gerektiğini kaydeden Sarıbal, şunları söyledi:

"Hiç uzatmayalım. Ve uyduruk hafifletici gerekçeler aramayalım. Yok, namus cinayeti, yok kravat taktığı için iyi hal indirimi vs. Lamı cimi yok! Bunun adı erkek terörüdür. Ve bu caniler terör kapsamında yargılanmalı. Ya da bir kadını öldüren cani o yıl işlenen tüm cinayetlerden cezalandırılmalı. Çünkü bir ülkede her yıl yüzlerce kadın, erkekler tarafından öldürülüyorsa bu seri erkek cinayetidir. Kadınlarımız, kimsesiz, sahipsiz, çaresiz, bırakılamaz. Bu utanç yetmedi mi? Harekete geçmek ve gerçekten bazı şeylerin değişmesi için daha kaç kadının ölmesi gerekiyor."

 'Bu cani de aftan yararlanacak mı?'

İktidar ortağı MHP tarafından gündeme getirilen af tasarısına da değinen Orhan Sarıbal, "Kadın katilleri, çocuk tacizcileri, hırsızlar, uyuşturucu satıcıları ve dolandırıcıları serbest bırakmaya çalışıyorlar. Peki bu cani de aftan yararlanacak mı? Vatansever ve daha binlerce mağdur acılı ailenin yaşadıkları sizi ilgilendirmiyor mu? Siz affetseniz de bu insanlar nasıl af edecek." dedi.

Sarıbal'ın konuşması sırasında gözyaşlarına hâkim olamayan Baba Aydın Vatansever, af çıkarma girişimine sert tepki göstererek "Bu ve benzeri caniler başta idam olmak üzere en ağır şekilde cezalandırılmalı." dedi.

Şengül son paylaşımında 'acı vermeden sevilmeliyiz' yazdı

Bu arada Şengül Vatansever'in sosyal medya hesabından 2 Eylül'de yaptığı son paylaşımı ise herkesi duygulandırdı. Vatansever, sanki başına gelecekleri hissetmişcesine yaptığı paylaşımda, "Mesele sevmek değil azizim, kime sorsam herkes seviyor zaten. Mühim olan güzel sevebilmek, kırmadan, dökmeden, yormadan, acıtmadan" ifadelerini içeren bir görsele yer verdiği görüldü.

Şengül Vatansever, 23 Eylül tarihinde Bursa'nın Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nde sevgilisi tarafından bir araç içerisinde önce darp edildi, sonra çırılçıplak soyulup üzerine benzin dökülüp yakıldıktan sonra araçtan atıldı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan Vatansever, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.