SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir'de rezidans inşaatının vinci kırılarak yıkıldı, 4 işçi öldü

İzmir Bornova'da 32 katlı bir rezidans inşaatında kurulu vincin 19. kat seviyesinde kırılarak yıkılması sonucu ilk belirlemelere göre 2'si vinç operatörü 4 işçi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2022 01:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2022 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İzmir'de rezidans inşaatının vinci kırılarak yıkıldı, 4 işçi öldü

Alınan bilgiye göre, İzmir'in Bornova ilçesi Kamil Tunca Caddesi'nde yapımı süren 32 katlı bir rezidans inşaatında kurulu vinç, 19. kat seviyesinde kırılarak yıkıldı. 2 vinç operatörü olay yerinde hayatını kaybederken vinç parçaları işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düştü.

İşçilerin kaldığı konteynerlerde UMKE, AFAD ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Olay yerinde inceleme yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada kazanın 17.35 sıralarında vinç yükseltme çalışmaları sırasında olduğunu söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Köşger, şunları kaydetti:

"Bu kazada 2'si vinç operatörü, 2'si de işçilerden olmak üzere 4 vatandaşımızı kaybettik. Vincin arka ağırlığının düştüğü bir işçi yatakhanesi konteyneri var. Orada arama çalışmaları devam ediyor. Şu an itibarıyla kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bir ilave vinç daha temin edildi. O konteynerin üzerindeki enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz. Hepimizin başı sağ olsun. Tüm İzmir'e geçmiş olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz."

Köşger, adli sürecin başladığını belirterek savcıların sahada incelemeler yaptığını, vefat eden vatandaşlarla ilgili adli sürecin tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.

Her türlü kanuni sürecin yürütüleceğini aktaran Köşger, "Her kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Hak ettikleri cezayı alacaklar. Burası yapı denetim firması ve belediyenin kontrolü altında, o süreçlerde bir ihmal varsa değerlendirilecek." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve AFAD İl Müdürü Kartal Muhcı da kaza yerinde incelemede bulundu.

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı, 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.