SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir'de öldürülen Deniz Poyraz davası: Katilleri tanıyoruz

Halkların Deomkratik Partisi (HDP) İzmir İl Binasında 17 Haziran 2021 tarihinde yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Deniz Poyraz hakkında görülen davanın 5’inci duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde bugün devam ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İzmir'de öldürülen Deniz Poyraz davası: Katilleri tanıyoruz

Halkların Deomkratik Partisi (HDP) İzmir İl Binasında 17 Haziran 2021 tarihinde yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Deniz Poyraz hakkında görülen davanın 5’inci duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde bugün devam ediyor. 

Duruşmayı HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP milletvekilleri, kadın örgütleri ile çok sayıda avukat ve kurum temsilcisi takip etti. Duruşma öncesi adliye önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan Günay, şunları söyledi:

"Deniz’in katledildiği andan itibaren katillerin nasıl korunduğunu, faillerin nasıl gizlendiğini ve IŞİD artığı çetelerin nasıl bu suikasti düzenlediklerini ve hakikatlerin nasıl gizlenmeye çalışıldığını tüm Türkiye başta da kadınlar olmak üzere yakından takip etti. Katilin duruşmadaki tavırları herkesin malumu, ama hakikatin ortaya çıkması için mücadele etmesi gereken temel işi bu olan mahkeme heyetinin tavrı ortada."

Günay, konuşmasına "Asıl failin iktidar olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Her gün ekranların karşısına geçip partimizi ve kadınları hedef gösterenler bu katliamın arkasındaki karanlık güçlerdir. Bu karanlık güçler işin ucu kendilerine ulaşmasın diye olayın üstünü örtmeye ve hakikati karartmaya çalışıyorlar." ifadeleriyle devam etti. 

Sezgin Tanrıkulu: Sanığa kahraman muamelesi yapılıyor

Günay’ın ardından söz alan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da şunları söyledi:

"Katliamın üzerinden 16 ay geçti, 5 duruşma yapıldı. Katliamı incelerken, işlenmeden önceki süreç, işlendiği süreç, ondan sonraki süreci incelediğimizde katillere ulaşabiliriz. İzmir’in orta yerinde HDP’nin önünde bir karakol var, gelen giden takip ediliyor ama nedense bu katil takip edilmiyor. Cinayetin gerçekleştiği anda müdahale edilmiyor kendisine. Katliamdan sonra kahraman muamelesi görüyor. Tweet attığınız için günlerce gözaltında kalıyorsunuz. Bu katil 24 saat gözaltında tutulmadı, arkasındaki hiçbir ilişki araştırılmadı. Olay yerindeki dijital evraklar babasına teslim edildi."

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü Platformundan Didar Gül: Sorulacak hesabımız var

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü Platformundan Didar Gül, "Erkek devlet karşısında mücadele ettiğimizi bıkmadan, usanmadan söylüyoruz. Buradayız çünkü sorulacak hesabımız, söyleyecek sözümüz var. Burada olmakla sınırlı kalmıyor mücadelemiz. 8 Mart alanlarından Newroz alanlarına, 25 Kasımlardan 1 Mayıs’a bu öfkeyi büyütüyoruz. İşte bu öfke barikatları yıkan öfke, bu öfke uykuları kaçıran öfke, bu öfke erkek egemenliğinin saltanatını sallamakta olan öfke. Bu öfkeyi kız kardeşlerimize verdiğimiz sözle büyütmeye devam ediyoruz." diye konuştu. 

"Katliamın tek faili tetikçi Onur Gencer değildir"

Kadınlar adına hazırlanan ortak açıklamayı Kadınlar Birlikte Güçlü adına Zilan Kubat okudu. Kubat, şunları söyledi:

"Katil Onur Gencer HDP binası önündeki polis ablukasından elini kolunu sallayarak geçip parti binasına girmiş, saldırıyı gerçekleştirmiş ve kolluk kuvvetlerince “abiciğim” denilerek, sarmalanarak göstermelik gözaltına alınmıştır. Katilin yapacağı saldırıdan önce hazırlık çalışmaları gösteriyor ki bu katliamın tek faili tetikçi Onur Gencer değildir. Bizler biliyoruz ki yıllardır toplumsal muhalefeti ablukaya almaya çalışan devlet ve kolluk kuvvetleri bu ırkçı ve kadın düşmanı saldırının failleridir. Bu sebeptendir ki katil Onur Gencer'e 5 duruşmadır psikolojik olarak “rahatsız” denilerek, davanın üstü kapatılmaya çalışılarak esas failler korunuyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.