SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da otel ve hastanede yangın; 3 ölü

İstanbul Pendik'te 7 katlı bir otelde çıkan yangında 2 kişi, Üsküdar'da bir hastanede çıkan yangında ağır durumda olan bir yoğun bakım hastası hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İstanbul'da otel ve hastanede yangın; 3 ölü

İstanbul Pendik'te Doğu Mahallesi Erol Kaya Caddesi'ndeki 7 katlı otelde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Otelde kalanlar tahliye edilirken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Yangın nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 3 kişi, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Yaralılardan 2'sinin yangın sırasında otelin bitişiğindeki binanın çatısına atladığı ve buradan itfaiye ekiplerince kurtarıldığı öğrenildi.

Yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Kaymakamlık açıklaması

Pendik Kaymakamlığından yapılan açıklamada, saat 08.00 sıralarında söz konusu adresteki 7 katlı bir otelin 5. katında yangın ihbarı alındığı, olay yerine ivedilikle itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilerek yangının söndürüldüğü hatırlatıldı. Açıklamada, "Çıkan yangında 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3 vatandaşımız hastaneye sevk edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Üsküdar'da hastanede çıkan yangında bir hasta hayatını kaybetti

Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 6. katında bulunan Ameliyathaneler bölümünde bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Hastalar çevredeki hastanelere ambulanslarla sevk edilirken, yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 02.50 sıralarında İstanbul Sultan Abdülhamit Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Blokunda bilinmeyen bir nedenle ani bir yangın çıktığı belirtildi. Ameliyathanelerin bulunduğu 6. katta başlayan yangına, itfaiye ekipleri tarafından hemen müdahale edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk etapta Yoğun Bakım Servisi'nde bulunan kritik durumdaki 15 hastamız olmak üzere, diğer servislerde tedavi gören toplam 109 hastamız tedbir amacıyla civardaki hastanelere nakledilmiştir. Bu esnada ağır durumda olan bir yoğun bakım hastamız maalesef vefat etmiştir. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 4'ü sağlık, 6'sı itfaiye görevlisi olmak üzere 10 personel tedavi ve gözetim altına alınmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.