SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da gözaltıları protesto eden gazetecilere gözaltı

Diyarbakır'da gazetecilerin tutuklanmasını İstanbul'da protesto eden gazeteciler Zeyney Kuray, Eylem Nazlıer, Pınar Gayıp, Esra Soybir, Serpil Ünal, Yadigar Aygün gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İstanbul'da gözaltıları protesto eden gazetecilere gözaltı

Diyarbakır ve Ankara merkezli operasyonlarda 25 Nisan'da gözaltına alınan ve tutuklanan gazeteciler için Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapmak isteyen gazeteciler gözaltına alındı. Dört gün önce sabah saatlerinde başlayan baskınlarla soruşturma kapsamında aralarında gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de olduğu 21 ilde 144 kişi gözaltına alınmış, 48’i tutuklanırken, 91’i de serbest bırakılmıştı.

Bugün de Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Gözaltılara karşı İstanbul Kadıköy’de Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapmak isteyen gazeteciler Pınar Gayıp, Zeynep Kuray, Eylem Nazlıer, Serpil Ünal, Esra Soybir ve Yadigar Aygün polislerin müdahalesiyle gözaltına alındı. 

Gazeteci Fatoş Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Diyarbakır'da gazetecilerin tutuklanmasını protesto etmek için Süreyya Operası önünde eylem yapmak isteyen gazeteciler Zeyney Kuray, Eylem Nazlıer, Pınar Gayıp, Esra Soybir, Serpil Ünal, Yadigar Aygün'ün darp edilerek gözaltına alındığını belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.