SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da bombalı saldırı

AK Parti İl Başkanlığı önünde meydana gelen patlamada 10 polis yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2012 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2012 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İstanbul'da bombalı saldırı

Sütlüce'de MÜSİAD binası önünde bir çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında patlama oldu.İlk gelen bilgilere göre aralarında polislerin de olduğu 10 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, motosiklet üzerine konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi.

Sütlüce'deki Ak Parti İl Binası'nın yakınında çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamaya bir motosiklete bırakılan bombanın neden olduğu belirtiliyor. Patlamada motosikletin yanına bırakıldığı araç ile polis midibüsünde hasar meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre aralarında polislerin de olduğu 10 kişi hafif yaralandı. Patlamada motosikletin bırakıldığı yolun kenarındaki inşaatta çalışan işçilerinde yaralandığı ifade ediliyor. Yaralılar ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı.

Polis midibüsünde 25 polisin olduğu belirtildi.

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİNE KARŞI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Olayda yaralananların Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmasının ardından ikinci bir patlama ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. 

BOMBA UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILMIŞ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 10 hafif yaralı olduğunu belirtti ve ''Bomba uzaktan kumandayla patlatılmış. Motosikletin üzerine konulduğunu tahmin ediyoruz. Yaralılarımızın durumu iyi'' dedi. Çapkın, patlamanın Etiler'de meydana gelen patlamayla benzerlik taşıdığının sorulması üzerine "Motosiklet kullanılmış gözüküyor. Motorsikletin üzerine konulmuş gözüküyor . Şimdilik bilgiler bunlar" dedi. Çapkın patlama sırasında motorsikletin seyir halinde olduğunu da söyledi.

VALİ MUTLU: PLASTİK PATLAYICI KULLANILMIŞ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Plastik patlayıcı kullanılmış. Motosikletteki patlacı uzaktan kumanda ile patlatılmış" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.