SON DAKİKA
Hava Durumu

İsrail'den vatandaşlarına uyarı: İran saldırı yapacak, Türkiye'yi terk edin!

İsrailli üst düzey yetkililer, İran'ın yapacağını ileri sürdükleri saldırı nedeniyle Türkiye'de bulunan vatandaşlarına uyarıda bulunarak, İstanbul'u terk ederek ülkelerine dönmelerini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2022 00:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2022 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İsrail'den vatandaşlarına uyarı: İran saldırı yapacak, Türkiye'yi terk edin!

İsrailli üst düzey yetkililer yaptıkları açıklamada, İran'ın hafta sonu İstanbul'da İsraillilere terör saldırısı düzenlemeye çalıştığına dair "somut" tehditler olduğu konusunda uyardı ve tüm İsrail vatandaşlarını Türkiye'yi derhal terk etmeye çağırdı.

T24'te yer alan habere göre, isimlerinin açıklanmaması koşuluyla Times of Israel sitesine konuşan siyasi ve güvenlik yetkilileri, İsrail'in "İranlı ajanların İsraillileri öldürmeyi veya kaçırmayı" planladığı endişeleri üzerine Türkiye'deki vatandaşlarını derhal evlerine dönmeye çağırdı.

Yetkililer yaptığı açıklamada, herhangi bir İsraillinin otellerde, restoranlarda ve diğer eğlence merkezlerinde hedef alınabileceği ve "İstanbul'u hemen terk etmesi" konusunda çağrıda bulundu.

Yapılan uyarıda, Türkiye'den ayrılamayan İsrail vatandaşları için kendilerini otel odalarına kilitlemeleri ve İsrailli olduklarına dair işaretleri gizlemeleri söylendi.

Aynı zamanda İsrail'in Channel 12 yetkilileri, İsrail ajanlarının Türkiye'de saldırıları engellemek için Türk mevkidaşlarıyla omuz omuza çalıştıklarını ve yerel yetkililerle mükemmel bir işbirliği olduğunu kaydettiklerini aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.