SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl İşletme Fakültesi'ne kavuşuyor

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Ertürk, İşletme Fakültesi'nin 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde eğitime başlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2011 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2011 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İnegöl İşletme Fakültesi'ne kavuşuyor

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Ertürk, İşletme Fakültesi'nin 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde eğitime başlayacağını söyledi.

İnegöl Meslek Yüksek Okulu'nda konuşan Ertürk, eğitim komisyonundan geçen 110 kişilik kadronun meclisten geçmesini beklediklerini dile getirdi. Ertürk, "İnegöl İşletme Fakültesi yasal olarak kuruldu. Ancak geçen yıl ek kontenjandan öğrenci alalım derken YÖK'ten bir deklarasyon geldi. En az kadronuzda 3 öğretim görevlisi olmadığı takdirde size ek kontenjanla öğrenci veremeyiz denildi. Bunun üzerinde biz de kadrolaşmayı nasıl yapabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Sadece İnegöl İşletme Fakültesi için değil Uludağ Üniversitesi'nin tamamı için 500 kadro istedik. Bu düşe düşe 110 kadroya kadar düştü. Bu 110 kadro da eğitim komisyonlarında geçti. Mecliste yasalaşırsa, Uludağ Üniversitesinin geneline 110 kadro gelecek" dedi.

4 Mart'taki rektörlük seçimine değinen Ertürk, şunları söyledi:

"Şu an vekaletle yürütülen bir ortamda kadrolar bugün dahi gelse İnegöl İşletme Fakültesine tahsisi olmaz. Yeni rektör atandığı zaman kadro tahsisi olur. YÖK'ten izin alınır. Burası için 3 yardımcı doçent, 2 doçent ve bir profesör gibi ihtiyaçlarımız yapılır. Hocalar alındıktan sonra bu sene kılavuz kitabından değil ama ek kontenjandan 100 tane öğrenciyi alırız. Açık söylemek gerekirse siyasi otoriteyi gerektiği yerde kullanma yoluna gideceğiz. Beklentimiz meclisten bu kadro kararının çıkmasıdır. Bu bizi daha fazla rahatlatır. Çünkü Uludağ Üniversitesi'nin genelinde kadro sıkıntısı var. Kadro gelirse, belki bu 13 taneden 3 tanesi İnegöl'ü tercih edip buraya gelecekler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.