SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu: 'Terörist' yakalamak için neden 8 gün beklenip şov yapıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir çalışanın PKK ile fotoğrafının kamuoyuna yansımasının ardından tutuklanması olayıyla ilgili İBB'yi hedef alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. 

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2022 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2022 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İmamoğlu: 'Terörist' yakalamak için neden 8 gün beklenip şov yapıldı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada; söz konusu kişiyi işe alırken tüm yasal uygulamaların gerçekleştirildiğini söyledi. İmamoğlu, Erdoğan'a, "Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb. suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB’nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor" dedi.

İmamoğlu, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanı’nın İBB’ye yönelik suçlamalarını dinledim. Belli ki yapamadıkları metroları yapmak, altyapı yatırımlarını tamamlamak yetmemiş. Cumhurbaşkanı, hükümetinin sorumluluğundaki 'terörist yakalama' işini de bize havale etmiş. İBB’ye güveni için kendisine teşekkürler.

Sayın Cumhurbaşkanı; Terör örgütü üyesi, şüphelisi vb suçluları yakalama görevi devletin kolluk güçlerinindir, İBB’nin değil. İBB işe alımlarda tüm yasal uygulamaları gerçekleştiriyor.

Önce 'terörist' yakalamak için neden 8 gün beklenip, şov yaparak yakalama yapıldığının izahını isteyin. Ardından da tıpkı MOBESE servisi gibi bu görüntülerin de Emniyet’ten yandaş gazetecilere nasıl servis edildiğini sorgulayın.

Maşallah yani baksanıza İstanbul Emniyeti, haber ajanslarına rakip olmuş. Yargının asıl işi günü geldiğinde bu konular olacaktır. Allahım mübarek Ramazan ayında bizleri iftiralardan ve iftarıcılardan koru."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, PKK'lılarla fotoğrafı olan bir çalışanın tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Bu kişi İBB’nin kadrolu çalışanı değil. Uluslararası işbirlikleri kapsamında proje bazlı ve sınırlı süreli olarak görev yapmıştır" açıklamasında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.