SON DAKİKA
Hava Durumu

İmam selayı sirenlerin çaldığı saatte okudu

Görükle Göçmen Konutları'ndaki Necmiye Saygıner Camii'nde, vefat eden bir vatandaş için okunan selanın Atatürk'ün hayatını kaybettiği ve sirenlerin çaldığı 09.05'e denk getirilmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 20:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İmam selayı sirenlerin çaldığı saatte okudu

Görükle Balkan Mahallesi'ndeki Göçmen Konutları bölgesinde bulunan Necmiye Saygıner Camii'nde imam vefat eden bir vatandaşın selasını Atatürk için yapılacak saygı duruşu sırasında okudu. Bazı vatandaşlar selanın Atatürk için okunduğunu düşündü ancak öyle olmadığı anlaşıldı. 09.03'de başlayan sela 09.10'a kadar devam etti.

Yaklaşık 7 dakika süren selanın Atatürk'ün 84. ölüm yıldönümü için yapılan saygı duruşu sirenlerinin çaldığı 09.05'e denk gelmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Atatürk için saygı duruşuna geçen birçok vatandaş, imamın selayı kasıtlı olarak sirenlerin çaldığı saate denk getirdiğini ileri sürerek, bunun Atatürk'e de saygısızlık olduğunu, oysa Bulgaristan'ın Cebel şehrinden olan vatandaşının selasının saygı duruşundan sonra okunabileceğini dile getirdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.