SON DAKİKA
Hava Durumu

İlhan Demiröz'den Bakan Eker'e çağrı!

İnegöl ve Kestel'de etkili olan dolu yağışıyla binlerce çiftçinin ürünleri zarar görürken CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım ve Hayvancılık ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İlhan Demiröz'den Bakan Eker'e çağrı!

İnegöl ve Kestel'de geçen hafta etkili olan dolu yağışıyla binlerce çiftçinin ürünleri zarar görürken CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e yazılı soru önergesi veren İlhan Demiröz, sağanak yağışın ardından yağan dolunun İnegöl ve Kestel ilçelerinin özellikle yüksek kesimlerinde kalan köyleri ve merkez mahallelerinde etkili olduğunu anımsattı. Demiröz, İnegöl ilçesine bağlı Gündüzlü, Aşağıballık, Hamamlı, Muratbey, Hayriye, Bahariye, Konurlar, Çitli, Kurşunlu Kasabası, Akıncılar, Hamidiye ile Kestel ilçesine bağlı Aksu, Babasultan, Gözede, Kozluören ve Ümitalan köylerinde şiddetli yağış ve dolu ile birlikte yıldırım düşmeleri de, her iki ilçede çiftçilerin büyük zarara uğramasına neden olduğunu kaydetti.

Soru önergesinde bakanlığın iki ilçeye bağlı köylerde yaşanan afete ilişkin bir inceleme yapıp yapmadığını ve sonuçlarının neler olduğunu soran CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, ortaya çıkan zararın tespit edilip edilmediğinin açıklanmasını istedi.

'ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARI ERTELENSİN'

Dolu nedeniyle zarara uğrayan çiftçilere yönelik bir yardım yapılıp yapılmayacağını da soran İlhan Demiröz, ayrıca önergesinde şu sorulara da yer verdi:

"İnegöl ve Kestel ilçelerinde yaşanan dolu olayı nedeniyle çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine, T.C. Ziraat Bankası'na ve diğer özel bankalara olan kredi borçlarının ertelenmesi için girişimleriniz olacak mıdır? Bu bölgelerimizi afet bölgesi ilan etmeyi düşünüyor musunuz? Dolu vurması nedeniyle zarar gören ve ekonomik yoksullukları sebebiyle tarım sigortası yaptıramamış çiftçilerimiz için de bir yardımda bulunacak mısınız? Yoksa bu çiftçilerimizi kaderlerine mi terk edeceksiniz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.