SON DAKİKA
Hava Durumu

'İlaç katılım payı tutarı neden açıklanmıyor?'

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala, 2018 ve 2023 yılları arasında toplam tahsil edilen ilaç katılım payı tutarını ve bu tutarın ne kadarının eczaneler aracılığı ile tahsil edildiğini sormuştu. Pala'nın sorusuna bakanlıklardan 4 aydır yanıt gelmedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İlaç katılım payı tutarı neden açıklanmıyor?'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Halk Sağlığı Profesörü Dr. Kayıhan Pala, TBMM’de sağlık alanında AKP hükümetlerinin Sağlıkta Dönüşüm Programı başta olmak üzere tüm sağlık politikalarını vatandaşlar adına denetlemek için birçok soru önergesi veriyor.

Tahsil edilen katılım payı tutarı nedir?

CHP’li Pala, sağlık politikalarının yürütülmesinden sorumlu olan Sağlık ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kamuoyu ile şeffaf olarak paylaşmadığı konuların olduğunu belirtti. Verdiği soru önergelerininyasal süre olan 15 gün içerisinde cevaplanmamasına dikkat çeken Pala, "27 Aralık 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) eki ‘Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesinde (EK-4/D) yer alan hastalıklarda, listede belirtilen ilaçlar dışında kalan ilaçlardan alınan katılım payı hakkında birbiriyle doğrudan ilgili iki soru yönelttim. 2018 ve 2023 yılları arasında toplam tahsil edilen ilaç katılım payı tutarını ve bu tutarın ne kadarının eczaneler aracılığı ile tahsil edildiğini sordum. Bu iki soru hem Genel Sağlık Sigortası fonu içerisinde ilaç katılım payı tutarının oranını hem de eczanelerin bu süreçteki işlevini ortaya koyabilmek açısından önem taşıyor. Nisan ayının sonuna gelmemize karşın yaklaşık 4 aydır yanıt alamadım. Bu durum Bakanlık ve Bakan Işıkhan hakkında şeffaflık konusunda şüpheler doğuruyor. Sayın Bakan bu iki soruyu açıklamaktan neden çekiniyor, öğrenmek istiyoruz.” dedi.

Ne olmuştu?

24 Ekim 2023 tarihinde aynı başlıkta daha geniş bir çerçevede Genel Sağlık Sigortası hakkında da kanun teklifi veren Kayıhan Pala’nın hazırladığı teklif; 20 Şubat 2024 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmüş, AKP ve MHP milletvekillerinin oyu ile reddedilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.