SON DAKİKA
Hava Durumu

'İktidar Esad'ı yıkmak için PYD'ye teklifte bulundu'

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP iktidarının Esad'ın yıkılması için PYD'ye Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket etmesi için teklifte bulunduğunu ileri sürerek, "Bunu net soylüyorum; çünkü dönemin Başbakanı Davutoğlu bunu bizzat söylemiştir bize." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2018 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2018 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'İktidar Esad'ı yıkmak için PYD'ye teklifte bulundu'

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu yargılandığı davanın 7. duruşması görüldü. 

Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Yüksekdağ'ın yanı sıra avukatları ve bazı HDP'li milletvekilleri hazır bulundu.

Savunmasında dikkat çeken ifadeler kullanan Figen Yüksekdağ, mahkemede, "İktidar, PYD'ye Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket edin diye teklifte bulundu. Kobane süreci ile çözüm süreci bitmiş, IŞİD ile ittifak halinde Şam rejimi düşürülmek adına yapılan bir plandır bu süreç. Bunu net soylüyorum; çünkü dönemin Başbakanı Davutoğlu bunu bizzat söylemiştir bize." dedi. Yüksekdağ'ın savunmasının ardından avukatları, müvekkillerinin uzun süredir tutuklu bulunduğunu belirterek tahliyesini istedi. 

Avukatların ardından mütalaası sorulan iddia makamı, Yüksekdağ'ın üzerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti ile mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Yapılan müzakerenin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Yüksekdağ'ın TBMM'deki konuşma tutanaklarının istenilmesine, iddianame dayanağı olarak belirtilen ses ve görüntü kayıtlarının da bilirkişi incelemesine sunulmasına hükmetti.

Sanığın savunmasına sonraki celse devam edilmesini kararlaştıran heyet, Yüksekdağ'ın üzerine atılı suçlamalar yönünden tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 5 Kasım 2018'e erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.