SON DAKİKA
Hava Durumu

İHD 500 şikayetle AİHM'e gidiyor

İHD Gezi direnişiyle başlayıp Türkiye'ye yayılan eylemlere yönelik polis saldırısını AİHM'e taşımak için mağdurlara kendilerine başvurmaları için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İHD 500 şikayetle AİHM'e gidiyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) Gezi direnişi ve devamındaki eylemlerde, devletin halka yönelik hak ihlallerini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayete hazırlanıyor.

Dernek, AİHM İç Tüzüğü'nün Geçici Önlemlerle İlgili 39. maddesi çerçevesinde başvuru yapmak için 500 bireysel şikayet belgesi toplayacak.

Polis saldırısına uğrayanlara çağrı yapan İHD'nin açıklamasına göre, toplanacak şikayet belgelerinde şunların yer alması gerekiyor:

* Olaylar sırasında nasıl zarar gördüğünüz, (gaza/işkence ve kötü muameleye maruz kaldım/gözaltına alındım/yaralandım)

* Ayrıntılı ve somut olaylar, (şu gün ve saatte, gaza/işkence ve kötü muameleye maruz kaldım/gözaltına alındım/yaralandım /gözaltı sırasında şunlara maruz kaldım/şu belgeler zorla imzalatılmak istendi/imzalatıldı/şurada serbest bırakıldım ya da şurada yaralandım/şurada tedavi gördüm/şu tetkikler yapıldı ve şu raporu aldım/aileme ya da avukatıma haber verilmedi)

* Kayıtların (yazılı/görsel/işitsel) ve belgeler.

İHD'nin yaptığı açıklamaya göre; kamu görevlilerinin ve onların yönlendirdiği kişilerin eylemlerinden dolayı siz ya da bir yakınınız zarar gördüyse en kısa sürede, yazılı beyanlarınızla, İHD şubelerine ve temsilciliklerine başvuru yapabilirsiniz.

* Daha fazla bilgi için http://www.ihd.org.tr/ adresine yazabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.