SON DAKİKA
Hava Durumu

İdare Mahkemesi İznik Gölü'nde karavan parkı projesini iptal etti

İznik Gölü'ne yakın alanda yapılması planlanan Orhangazi Belediyesi'nin karavan parkı projesi, Bursa İdare Mahkemesi’nce iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İdare Mahkemesi İznik Gölü'nde karavan parkı projesini iptal etti

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı İznik Gölü'nün 1 kilometre güneyindeki Dutluca Köyü'nde Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ve Orhangazi Belediyesi tarafından "Karavan Park" kurulması planlanmıştı. Çevre planları ile uluslararası sözleşmelere aykırı olan projenin durdurulması için Bursa İdare Mahkemesi’ne 'yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali' istemiyle dava açılmıştı. Proje, Bursa İdari Mahkemesi’nce iptal edildi.

Bursa Barosu Çevre Komisyonu üyesi avukat Erol Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, sulak alan olarak tescil edilen İznik Gölü'nde yapılan çalışmaların Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği'ne ve İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu ifade etti. Çiçek, "Orhangazi Belediyesi, OTSO (Orhangazi Ticaret Sanayi Odası) ile ortak proje geliştirmek için Belediye Meclisi'nden karar çıkartıp projeyi uygulamak, dere yatağının yanı sıra çevresindeki ot ve çalılıkları temizliği için bölgeye iş makinalarını soktu. Oysa, sulak alanlardan kum ve çakıl alınamaz. Kumulların doğal yapıları bozulamaz. Saz ve diğer bitki türlerinin yakılması, sazların sökülmesi ve tahrip edilmesi yasaktır" ifadelerini kullandı. 

Mahkeme, Belediye Meclisi kararıyla protokolün esaslı unsurları belirlenmeden ve meclisi işlevsizleştirecek biçimde yetki devri yapıldığı, yetkilerin genel biçimde, muğlak, hangi proje ve anlaşma için kullanılacağı kararlaştırılmaksızın ve protokole ilişkin esaslar unsurlar belirlenmeksizin yetki devri yapıldığı gerekçesiyle projenin yapımı için alınan Belediye Meclisi kararını iptal etti. 

Meclis kararının iptali ve faaliyetin durdurulması için dava açılınca Orhangazi Belediyesi'nin çalışmaları üstlenmediğini belirten Çiçek, "İnkar edecekseniz, niye basına haber yaptırıp kendi propagandanızı yapıyorsunuz? Devlet kurumlarını kendi şahsi ve partisel çıkarlarınız için paçavraya çevirdiniz" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.