SON DAKİKA
Hava Durumu

İbrahim Yazıcı'nın davası düştü

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 36 sanığın yargılanmasına devam edildi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2013 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2013 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İbrahim Yazıcı'nın davası düştü

Duruşmada mütalaasını veren savcı, Kulüp Başkanı Yazıcı'nın vefatından dolayı hakkındaki bütün suçlamaların düşürülmesini, tutuksuz sanıklardan 4'ünün beraatını, diğer 31 sanığın ise "zimmet" ve "görevi ihmal" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, "özel ve resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle güveni ve görevi kötüye kullanmak, gizliliği ihlal, zimmet ve suç işlemek için örgüt kurmak", suçlarından yargılanan kulübün hukuk danışmanı Öztürk Yazıcı, kulüp avukatı Jale Demir, kulübün eski genel müdürü Osman Nuri Biçer dahil olmak üzere 7 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada mütalaasını veren savcı, geçen ay kalp krizi nedeniyle vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini talep etti.

Savcı ayrıca tüm sanıkların "suç örgütü kurmak" ve "kurulan örgüte üye olmak" suçundan beraatlarına karar verilmesini istedi. Savcı, sanıklardan Erkan Körüstan, Şentürk Turan, Ali Ferruh Nayman ve Mehmet Kara hakkında üzerlerine atılı tüm suçlamalardan beraat verilmesini isterken diğer 31 sanık hakkında ise "görevi ihmal" ve "zimmet" suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık avukatlarına son savunmalarına hazırlanmaları için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Avukat Özgür Alpaslan Sümer, müvekkili Yazıcı'nın ölüm belgesini mahkemeye sunduğunu ifade ederek, "Yasa gereği hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini talep ettik" dedi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca 2011 yılında hazırlanan iddianamede, İbrahim Yazıcı ile bazı kulüp yöneticilerinin de bulunduğu 36 tutuksuz sanık hakkında "zimmet, görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etme, örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" iddialarıyla 12 ile 36'şar yıl arasında hapis cezaları talep edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.