SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP'ye operasyon; 41 gözaltı kararı

Tekirdağ'da yürütülen "PKK/KCK" operasyonu kapsamında HDP merkez yöneticileri ile bazı il eş başkanlarının da olduğu 41 partili hakkında gözaltı kararı verildi, bu kişilerden 36'sı gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2022 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2022 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP'ye operasyon; 41 gözaltı kararı

Tekirdağ'da "PKK/KCK'nın Trakya yapılanması" soruşturması kapsamında 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kişiler arasında HDP'nin Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Bingöl il eş başkanları da bulunuyor.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Genel Merkezi’ne polisler tarafından baskın düzenlenirken, birçok ilde çok sayıda kişi gözaltına alındı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan baskında, bazı materyallere el konulduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 10 ilde birçok eve de baskın düzenlendiği ve 42 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aralarında bi çok ilimizin eşbaşkanlarının olduğu Tekirdağ merkezli bir gözaltı furyası ile gözlerimizi açtık. Çok sayıda arkadaşımız gözaltında" dedi. Encu, "Siyaset yapma hakkımız elimizden alınmaya çalışıyor. Biz de direnmeye mücadele etmeye devam ediyoruz. Az kaldı…" ifadelerini kullandı.

NTV'nin aktardığına göre, gözaltı kararı alınanlar arasında; HDP Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emin Orhan, Tekirdağ HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Güzel, Edirne HDP İl Eş Başkanı Melahat Çelik, Kırklareli HDP İl Eş Başkanı Yakup Aslan, Bingöl HDP İl Eş Başkanı Sadet Fırat, HDP Genel Merkez Dil ve Kültür Komisyonu Üyesi Kenan Yıldız, eski Tekirdağ HDP İl Başkanları Ömer Güven ve Alev Ateş de bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.