SON DAKİKA
Hava Durumu

HDP İnegöl binasına saldırı; Camlar kırıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İnegöl İlçe binasına dün gece taşlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda binanın camları kırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
HDP İnegöl binasına saldırı; Camlar kırıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İnegöl İlçe binasına, 28 Mayıs seçim gecesi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından taşlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda binanın camları kırıldı. 

HDP İnegöl İlçe Örgütü, ilçe binasına önünde 29 Mayıs pazartesi günü saat 18.00'da basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, "Sevgili arkadaşlar, sizin göstermiş olduğunuz 
bu cesaret, bu duruş bazılarını o kadar çok endişelendirmiş ki kazanılmış bir sonuca rağmen ilçe binamıza saldırarak bu halktan ne kadar çok korktuklarını bir kez daha bizlere göstermiş oldular. Biz bu mücadeleye sizden izin alarak gelmedik. Bir halkın iradesi ile geldik. Sizlerin zorbalığı ile de gitmeyeceğiz. Bizim barışa, özgürlüğe, eşitliğe ve kardeşliğe olan sevdamız sizin zorbalığınızdan çok daha büyük ve yücedir. Ne yaparsanız yapın bizi bu davamızdan vazgeçiremeyeceksiniz." ifadeleri kullanıldı. 

HDP Bursa İl Eş Başkanı Mehmet Dilek, "Bu ırkçı, faşist saldırıların, bu ülkede halkların eşitçe ve özgürce bir arada yaşamasının tek engeli mevcut hükümetin kendisidir. Hükümetin başındakiler ne zaman ırkçı, faşist bir dil kullanırsa partimize yönelik saldırılar oluyor. Biz halk olarak hiçbir zaman bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Onların savaç politikalarına karşı barış politikamızı yürüteceğiz. Türkiye'de adalet yok ama yetkililerin bir an önce bu saldırıları gerçekleştirenleri bulup, adaletin yerine getirilmesini istiyoruz." diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.