SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayri Türkyılmaz Çipras ile buluştu

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Türk- Yunan ilişkileri ile ilgili resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile İstanbul Heybeliada'da bir araya geldi. Çipras'ı Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya'ya davet eden Türkyılmaz, "Mudanya Mütarekesi ile imza altına alınan barışı, sonsuza dek sürdüreceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2019 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hayri Türkyılmaz Çipras ile buluştu

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Türk-Yunan ilişkileri ile ilgili resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi. İstanbul Heybeliada'da gerçekleşen görüşmede Hayri Türkyılmaz, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı tüm kültürlerin bir arada ve kardeşçe yaşadığı Mudanya'da önümüzdeki dönemde yapılacak Barış Zirvesi'ne davet etti.

Türkyılmaz görüşmede, Yunanistan'ın Halkidi Bölgesi'ne bağlı Nea Moudania ve Nea Triglia kardeş şehirlerinin temsilcileriyle sürekli bir arada olduklarını belirtirken, "Sizlere Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya'nın selamını getirdik. Tüm kültürlerin bir arada, kardeşçe ve barış içinde yaşadığı Mudanya'mızda Mudanya Mütarekesi ile imza altına alınan barışı, sonsuza dek sürdürme adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk-Yunan dostluğunun sıcak ilişkiler ve iş birlikleriyle daha da ilerleyeceğine inancım tamdır" diye konuştu.

Görüşmede Yunanistan Başbakanı Çipras'ın sevgilisi Peristera Baziana ile Türkyılmaz'ın eşi Gülbahar Türkyılmaz da bir araya geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.