SON DAKİKA
Hava Durumu

Hayri Kozakçıoğlu öldü mü, öldürüldü mü?

Eski emniyet müdürü, vali ve milletvekili Hayri Kozakçıoğlu evinde ölü bulundu. Polis, olayda şüphe olmadığını, Kozakçıoğlu'nun kendisini beylik tabancasıyla kalbinden tek kurşunla vurduğunu öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2013 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hayri Kozakçıoğlu öldü mü, öldürüldü mü?

Edinilen bilgiye göre, 75 yaşındaki Kozakçıoğlu'nun cansız bedeni Sarıyer, Reşitpaşa'daki evinin çalışma odasında sabaha karşı bulundu. Eşinin kilitli kapıyı açamayıp polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler kapıyı çilingir yardımıyla açtı. İçeri girildiğinde Kozakçıoğlunun cansız bedeniyle karşılaşıldı. İlk incelemede eski valinin, kapısı kilitli odasında göğsüne sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Kozakçıoğlu'nun silahını ateşlediği zamanın tam olarak bilinmediği, eşinin bu sırada evin başka bir odasında bulunduğu, silah sesini duymadığı belirtiliyor.

"BUGÜN İÇİN BANA SİPARİŞ VERMİŞTİ"

Bu arada evinin bulunduğu sokaktaki marketçi, Kozakçıoğlu'nu en son dün akşam gördüğünü söyledi. "Sağlığına dikkat eden bir insandı" diyen marketçi, "İntihar edecek bir insan değildi. Bugün için bana sipariş vermişti. Süt getirirsin demişti" diye konuştu

POLİS İNCELEME YAPTI

Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Hayri Kozakçıoğlu'nun olay sırasında dışarıda bulunan kızı haber alır almaz geldi. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi de aldı.

SAVCI TEMKİNLİ: İNTİHAR AÇIKLAMASI YAPAMAM

Kozakçıoğlu'nun cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerine gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Emre basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Cenaze, yasa gereğince ölüm sebebinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi" dedi. Bir habercinin "İntihar iddiaları doğru mu?" sorusuna Emre, "Yok, hayır. Teknik olarak şu anda bir açıklama yapamayacağım" şeklinde konuştu.

ATALAY: İNTİHAR ETTİĞİ BİLDİRİLDİ

Bu arada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Kozakçıoğlu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eski Valilerimizden sayın Kozakcıoğlu hayatını kaybetmiş. Onunla ilgili bir haber ulaştı bana biraz önce, ona da rahmet diliyorum" dedi. Atalay, "Kozakçıoğlu'nun intihar ettiği iddia ediliyor" sorusuna, "Ben çok ayrıntılı bilgi veremiyorum. Bana da o yönde bilgi geldi" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.