SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hayata Dönüş' davasında biber gazı

13 yıl önce "Hayata Dönüş" operasyonu kapsamında Ümraniye Cezaevi'nde 8 kişinin ölümüyle ilgili davanın duruşmasında olaylar çıktı. Duruşma salonunda arbede çıkarken, jandarma ekipleri biber gazı sıktı. Salonda bulunan birçok kişi gazdan etkilenerek fenalaştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Hayata Dönüş' davasında biber gazı

Ümraniye Cezaevi'ndeki ölüm orucu eylemlerine son vermek amacıyla, 2000 yılının Aralık ayında başlatılan ve 1'i asker 8 kişinin ölümü, birçok kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan "Hayata Dönüş Operasyonuna" ilişkin davaya Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Saat 11.00'de başlayacağı bildirilen duruşma, üye hakimin izinli olması, onun yerine atanan diğer üye hakimin hastalandığının ve başka bir hakimin görevlendirildiğinin belirtilmesi üzerine, 1.5 saat gecikmeyle başladı.

Başka suçtan tutuklu sanıklar ve avukatlar ile gazetecilerin alınması, kapıda bekleyen ve içeri alınmayan sanık yakınlarının protestosuna neden oldu.

Dışarıda bir süre slogan atan ve alkışlı eylemde bulunan sanık yakınları, daha sonra duruşma salonuna alındı. Duruşma salonunun küçük olması nedeniyle güvenlik görevlileri bazı sanık yakınlarını dışarıya çıkarmak istedi.

İtişmeler yaşandığı sırada sanıklar da yakınlarına kötü davranıldığı gerekçesiyle güvenlik görevlileri ile jandarmalara saldırdı.

Jandarma ekipleri, sanıkları uzaklaştırmak için duruşma salonunda göz yaşartıcı gaz kullandı. Salonda bulunanlar gazdan etkilenirken, birkaç kişinin de baygınlık geçirdiği görüldü.

'13 YILDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK'

Operasyonlar sırasında cezaevinde olan, bir süre tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşan ve davayı izlemeye gelen Nihat Göktaş da gazdan etkilendiği için salondan çıkarıldı.

Göktaş, "13 yıl öncede gaz yemiştim. Şimdi yine yiyorum, arada değişen hiçbir şey yok. Bu durum bana operasyonu hatırlattı" diye konuştu.

Bu arada, adliyedeki sağlık ekipleri de yaralılara müdahale etti.

Duruşmaya verilen aranın ardından, mahkeme başkanı duruşmayı 30 Ekim'e ertelediğini söyledi.

"Hayata Dönüş" operasyonu sırasında Ümraniye Cezaevi'nde kalan 399 mahkum, "isyan, patlayıcı madde bulundurma ve öldürme" gibi suçlardan yargılanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.