SON DAKİKA
Hava Durumu

Hava sıcaklığı mevsim normallerine dönecek

Hava sıcaklığı, bugün iç bölgelerde, yarın ise kuzeydoğu kesimlerde 6 ila 10 derece azalarak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2013 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2013 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hava sıcaklığı mevsim normallerine dönecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen hafta boyunca sıcak havanın etkisinde bulunan Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girdi.

Tahminlere göre, bugün yurdun kuzey kesimleri çok bulutlu, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz Bölgesi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacak.

Yarın, Karadeniz Bölgesi geneliyle İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, kuvvetli rüzgarın etkisiyle Batı Karadeniz kıyı kesimiyle Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli gerçekleşecek.

Yağışlar, 3 Temmuz gününden itibaren ülkenin kuzeydoğu kesimlerine çekilecek ve 4 Temmuz Perşembe günü yurdu terk edecek.

Hava sıcaklıkları

Geçen hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, dünden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere azaldı. Bugün iç bölgelerde, yarın ise kuzeydoğu kesimlerde 6 ila 10 derece azalacak hava sıcaklıkları, yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak biraz artarak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.