SON DAKİKA
Hava Durumu

Hava Kuvvetleri'nde büyük FETÖ operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde FETÖ soruşturması kapsamında halen görevde bulunan 110 subay ve astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hava Kuvvetleri'nde büyük FETÖ operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik soruşturma kapsamında FETÖ ile irtibatlı 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, 1 teğmen, 77 astsubay olmak üzere 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler aktif görevde" denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 5'inin pilot olduğu belirtildi.

Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tamamı muvazzaf şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 16 ilde operasyon başlattı.

85 kişi gözaltına alındı

Operasyon kapsamında şu ana kadar 85 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Zanlıların ifade işlemleri için Ankara'ya getirileceği, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.