SON DAKİKA
Hava Durumu

Hasta yakınlarının darp ettiği Prof. Dr. Murat Biçer'den açıklama

Hasta yakınları tarafından darp edilen Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, saldırı nedeniyle üzgün olduğunu, bundan sonra da hastaları sağlıklarına kavuşturmak için tüm gücüyle çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hasta yakınlarının darp ettiği Prof. Dr. Murat Biçer'den açıklama

Bursa'nın Görükle Mahallesi'nde evine giderken hasta yakınları tarafından darp edilen Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer, yazılı bir açıklama yaptı.

Yaklaşık bir yıl önce yüksek riskli, "sistemik lupus eritematozus" nedeniyle böbrek yetmezliği gelişmiş diyaliz hastasını, iki kalp kapakçığında yetmezlik ve koroner arter hastalığı nedeniyle ameliyat ettiğini belirten Biçer, kalp ameliyatları veya diğer cerrahi girişimlerin her zaman ölüm dahil birçok riskleri taşıdığını aktardı.

Bu hastanın yakınları tarafından 2 Mayıs'ta saldırıya uğradığını belirten Biçer, başka hastalıkları olan bu gibi hastalar için ölüm riskinin daha fazla olduğunun altını çizen Biçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hasta yakınlarının hastanın ölümü ve farklı diğer komplikasyonlarından dolayı yaşadığı psikolojik travmalar dahi bu tür şiddetin mazereti olamaz. Bu saldırı nedeniyle üzgün olmakla beraber bundan sonra da hastalarımı sağlıklarına kavuşturmak için insana ve tıp mesleğine olan saygım nedeniyle tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Sağlık çalışanlarına şiddetin engellenmesi için gerekli kanunların düzenlenmesini, uygulanmasını ve tüm sivil kuruluşlarının kamu vicdanıyla hareket etmesini umuyorum. Bu süreç içinde desteklerini esirgemeyen başta meslektaşlarım, öğrencilerim, hasta yakınları, Tabipler Odası, HEKİMSEN ve diğer sağlık sendikalarına teşekkür ederim."

BUÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer, 2 Mayıs'ta, bir yıl önce vefat eden hastasının yakınları tarafından evine giderken darbedilmiş, olayın ardından iki zanlı, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemede adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.