SON DAKİKA
Hava Durumu

Hasta veya engelliler ekiplerin yardımıyla oylarını kullandı

Tekerlekli sandalye kullanan ortopedik engelli vatandaşlar ile yatalak hastalar ekiplerin yardımıyla sandıklara götürülerek ya da seyyar sandıklarda oylarını kullandılar.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hasta veya engelliler ekiplerin yardımıyla oylarını kullandı

Bursa, Balıkesir ve Bilecik'te, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda oy verme işlemi sürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tekerlekli sandalye kullanan ortopedik engelli vatandaşlar ile yatalak hastalara oy kullanacakları okula ulaşım imkanı sağladı.

Ambulanslarla okullara taşınan ve sedyelerle sandık başına getirilen vatandaşlar, oylarını kullandı.

Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü ile Engelliler Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda 20'si ambulans, 100'e yakın araçla önceden başvuru yapan 700'e yakın vatandaşa, ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı.

Osmangazi ilçesi Bahar Mahallesi'nde oturan 52 yaşındaki doğuştan serebral palsili Şerife Çırak da ekipler tarafından evinden sedyeyle alınıp, ambulansla Kovukçınar Mahallesi'nde bulunan Barbaros Ortaokuluna getirildi. Sedye ile sandık başına taşınan Çırak, oyunu kullandıktan sonra tekrar evine bırakıldı.

Seyyar sandıklarda oy kullanıldı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde okullarda oy kullanma işlemi devam ederken, "8801" numaralı seyyar sandıkta ise oy kullanma işlemi tamamlandı.

Camicedit, Camikebir ve Rızaiye mahallelerinde hasta ve engelli 22 seçmenin bulunduğu seyyar sandıkta, 19 vatandaş oy kullandı. 1 kişi, hakkındaki kısıtlama kararından dolayı oy kullanamazken 2 kişi de hastanede tedavi gördüğü için katılamadı.

Görme engelliler için de hazırlanan özel şablon kullanıldı.

Bilecik'te seyyar sandık uygulaması

Bilecik'te de hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen seçmenler, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanarak oylarını kullanıyor.

Bilecik İl Seçim Kurulu görevlileri, Ertuğrulgazi, Hürriyet, Beşiktaş ve Cumhuriyet mahallelerinde ikamet eden ve oy kullanmaya gidemeyecek derecede hasta olan vatandaşların evine seyyar sandık götürdü.

Sandık görevlileri, getirdikleri taşınabilir kabini, seçmenin bulunduğu odadaki sehpa üzerine yerleştirdi ve oy kullanma işlemi hakkında bilgi verdi.

Oyunu kullanan seçmenler, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Bilecik merkezde hastalığı ya da engeli nedeniyle sandık başına gidemeyen 8801 numaralı sandıkta 26 seçmenin, "seyyar sandık" uygulamasından faydalanacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.